X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
25/06/2019 |  13:10 ⇒ 19:30 | Izvor: SRNA

Kovačević: Tači nije pozvan kao predstavnik države

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević izjavio je da je najvažnije da predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači nije pozvan na Samit procesa saradnje zemalja jugoistočne Evrope kao predstavnik države, već na način na koji su Srbija i zvanični Beograd pristali da budu pozivani predstavnici Prištine.
Radovan Kovačević - Foto: SRNA
Radovan KovačevićFoto: SRNA

- To je za nas u Srpskoj najvažnije. Dok god su SNSD i Milorad Dodik na vlasti u Srpskoj za BiH će Kosovo i Metohija biti isključivo sastavni dio Srbije, i to se neće promjeniti - rekao je Kovačević Srni.

On je naglasio da je nedopustivo poređenje koje pravi ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak sa njegovim prošlogodišnjim pozivom ministru inostranih poslova samoproglašenog Kosova Bedžetu Pacoliju da posjeti Banjaluku.

- Crnadak je u pozivnom pismu Pacolija titulisao i uvažio ga kao zamjenika premijera i ministra inostranih poslova za razliku od Dodika koji je u ime tročlanog Predsjedništva uputio pismo Tačiju i uz njegovo ime stavio samo grad Prištinu. Pitanje za Crnatka glasi - kako je i čega je Pacoli ministar inostranih poslova i zamjenik premijera ako BiH ne priznaje Kosovo kao državu - kaže Kovačević.

Prema njegovim riječima, pokušaj kreiranja afere pojavio se u sarajevskim medijima i uz Crnatkove komentare neposredno poslije veoma uspješnih Dodikovih posjeta Budimpešti i Minsku gdje je imao srdačne susrete sa predsjednicima i premijerima Mađarske, Bjelorusije, Moldavije i Rusije.

- Njima je veoma teško čuti da se sa Dodikom u Predsjedništvu BiH glas Republike Srpske glasno i jasno čuje širom svijeta i da međunarodni glasovi o Srpskoj svakim danom postaju bolji. S druge strane, neka Crnadak nastavi širom svijeta govoriti samo najgore o Republici Srpskoj i neka se nastavi, kako je sam rekao, crvenjeti što dolazi iz Srpske. Za građane Srpske je najbitnije da neće moći još dugo - istakao je Kovačević.