X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
25/06/2019 |  14:09 | Izvor: sputniknews.com

Rusija, Amerika i Izrael postigli dogovor o Siriji

Rusija, SAD i Izrael usaglasili su se oko većine pitanja povodom regulisanja sirijske krize, izjavio je sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolaj Patrušev.
Sirija (foto: Ilustracija: Thinkstock) -
Sirija (foto: Ilustracija: Thinkstock)

Kako se navodi, Patrušev se sastao sa pomoćnikom američkog predsjednika za nacionalnu bezbjednost Džonom Boltonom i šefom izraelskog saveta za nacionalnu bezbjednost Meirom Benom Šabatom.

- Mi smo se saglasili o većini (pitanja) i o tome kakvu želimo da vidimo Siriju na kraju - rekao je Patrušev.

Prema njegovim riječima, terorizam ostaje jedan od glavnih problema u Siriji, a izazovi na Bliskom istoku su stvarni, stoga im se treba suprotstaviti.

- U potpunosti se slažemo sa mišljenjem premijera Netanijahua po pitanju toga kakva treba da bude Sirija na kraju naših akcija - mirna i bezbjedna. Želim da dodam da se moraju osigurati suverenitet, nezavisnost, teritorijalni integritet Sirije - dodao je Patrušev.

Sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije izjavio je da je broj terorista u Siriji i Iraku znatno manji, zahvaljujući pomoći SAD.

Patrušev je ranije na sastanku sa kolegama iz Izraela i SAD pozvao i da se snizi iransko-izraelska napetost i da se ne dozvoli pretvaranje Sirije u "arenu za geopolitičke sukobe", prenosi Sputnjik.