latinica  ћирилица
25/06/2019 |  15:54 ⇒ 18:04 | Autor: RTRS

U Berkovićima održana "Konferencija beba"

U Berkovićima je danas održana “Konferencija beba”. Na veselom skupu, čiji je cilj promocija vrijednosti porodice, izabrano je novo predsjedništvo beba, a svim učesnicima uručeni su skromni pokloni.

Više od trideset mališana Berkovića družili su se uz muziku i pjesmu, kao i njihovi roditelji, na najveselijem skupu, u okviru porograma Vidovdanskih svečanosti.

Predsjedništvo beba, do naredne konferencije, činiće tri dječaka – Pavle Ćupina, najmlađi, Dragan Pavić, najstariji i Slavko Radišić, dječak sa najviše braće i sestara.

Odziv i organizacija, pod pokroviteljstvom Ministarstva, su pokazatelj koliko najmlađi znače nerazvijenoj i opštini podložnoj raseljavanju.

Prošle godine u Berkovićima je rođeno 16 beba. Svako novorođeno dijete, drugu godinu zaredom, Opština daruje sa po hiljadu maraka. Prvi čovjek opštine, Nenad Abramović, danas je bio u dvostrukoj ulozi.

- Ovo je lijep način da ukažemo na značaj porodice, rađanja, kako u opštini Berkovići, tako i u čitavoj Srpskoj i u srpskom narodu, da sazovemo naše mališane, da se družimo... -rekao je Abramović.

I ove godine, šestu po redu manifestaciju “Konferenacija beba”, podržala je Opština Berkovići.