latinica  ћирилица
25/06/2019 |  17:01 ⇒ 26/06/2019 | 07:52 | Autor: RTRS

Cvijanović - Kuper: Razvijati dobre odnose između institucija Republike Srpske i SAD

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Vašingtonu sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara za odbranu, zaduženim za Rusiju, Ukrajinu, Evroaziju i zapadni Balkan Lorom Kuper.
Cvijanović i Kuper - Foto: RTRS
Cvijanović i KuperFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i bezbjednosnoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i o važnim regionalnim pitanjima, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Republike Srpske.

Sagovornici su konstatovali da je potrebno razvijati dobre odnose između institucija Republike Srpske i SAD-a, te provoditi zajedničke aktivnosti u cilju jačanja kapaciteta za borbu protiv terorizma, sprečavanja ilegalnih migracija i odlazaka državljana BiH na strana ratišta, kao i postizanja većeg nivoa bezbjednosti u Srpskoj i BiH.

Ovom prilikom, predsjednica Republike Srpske je istakla da cijeni dosadašnju saradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama u oblasti bezbjednosti, te izrazila uvjerenje da će ona biti nastavljena i u narednom periodu.

Tokom razgovora, predsjednica Cvijanović je ponovila da je Republika Srpska u potpunosti posvećena očuvanju mira i stabilnosti, te naglasila da suočavanje sa zajedničkim bezbjednosnim izazovima zahtijeva intenzivnu saradnju nadležnih agencija na svim nivoima vlasti u BiH, kao i njihovu koordinaciju sa regionalnim i međunarodnim partnerima.

Povezane vijesti:

Cvijanović u SAD: Dobra saradnja Srpske i Merilenda u oblasti zdravstva (FOTO)