X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
25/06/2019 |  19:36 | Izvor: sputniknews.com

Mitropolija crnogorsko-primorska: Pratićemo implementaciju mišljenja Komisije

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) pratiće implementaciju mišljenja Venecijanske komsije u vezi sa Prijedlogom zakona o slobodi vjeroispovesti u Crnoj Gori i obratiće pažnju da ne dođe do bilo kakvih pokušaja zloupotrebe tog mišljenja, poručio je danas protojerej-stavrofor Velibor Džomić.
Mitropolija crnogorsko-primorska - Foto: Wikipedia
Mitropolija crnogorsko-primorskaFoto: Wikipedia

Džomić, koji je i koordinator Pravnog saveta MCP, rekao je u telefonskoj izjavi za TV Pink da predstoji veliki i ozbiljan zadatak da se mišljenje Venecijanske komisije u vezi sa pojedinostima implementira u taj prijedlog zakona.

- Posvetićemo veliku pažnju tome da ne dođe do bilo kakvih pokušaja zloupotrebe onoga što je napisano u mišljenju Venecijanske komisije - poručio je Džomić.

Venecijanska komisija objavila je juče mišljenje u vezi sa Predlogom zakona o slobodi vjeroispovesti u Crnoj Gori, koje je, kako je saopšteno, Vlada Crne Gore doživjela kao veoma pozitivno, dok je Džomić poručio da je MCP bila u pravu i da se, prema tom mišljenju, crkvena imovina ne može preknjižavati na druge vlasnike, bez odluke suda.