latinica  ћирилица
25/06/2019 |  21:16 ⇒ 21:26 | Autor: dnevni avaz

Raznijeli bankomat i pobjegli sa plijenom

Istražioci tragaju za bandom profesionalaca koja je juče u gluvo doba noći, u 3.30 časova, gasom raznijela bankomat Unikredit banke u sklopu samoposluge Merkator u Hadžićima.
Raznijeli bankomat i pobjegli sa plijenom (Foto: R.Balić/Avaz) -
Raznijeli bankomat i pobjegli sa plijenom (Foto: R.Balić/Avaz)

U eksploziji je uništen i ulazni portal supermarketa, a pljačkaši su sa sobom odnijeli bankomat sa novcem. Sve je odrađeno u nekoliko minuta, a pretpostavlja se da su pobjegli magistralnim putem Sarajevo – Mostar, koji je udaljen samo metar od opljačkanog objekta.

Kako pričaju stanari zgrade u kojoj je smješten supermarket, sve se desilo kao u kriminalističkim filmovima.

– Probudila me jaka eksplozija. Bilo je poput zemljotresa. Ne znam kako da vam sve to opišem. Čuo se veliki prasak, kao da je pukla bomba. Uz našu zgradu je i benzinska pumpa, čovjek pomisli na ono najgore. Sišli smo napolje, auti stoje na istom mjestu. U rekordnom roku došla je policija sa dugim cijevima, specijalci. Nijedan auto nije oštećen – kaže Merima Bandić, koja ni sada, kako kaže, ne može doći sebi, kako se to brzo desilo i kako su lopovi posao uradili u rekordnom roku.

Nezvanično je potvrđeno da je bankomat raznesen plinom. Očito se radi o profesionalnim lopovima, kojima je, kako reče jedan radnik iz obezbjeđenja, potrebno malo vremena do dođu do plijena.

– Pljačka uz upotrebu plina je opasna i tu lako, uz samo malu grešku, mogu da nastradaju i pljačkaši. Očito je da se radi o iskusnim lopovima, profesionalcima – rekao je sagovornik Avaza.

Radnici Merkatoralj koji su juče ujutro došli na posao, nisu mogli ući dok policija ne odradi uviđaj.

– Unutra je dosta toga oštećeno od eksplozije. Tek nas očekuje posao kad policija završi uviđaj. Treba sve ovo počistiti, dovesti u red. Oštećena su ulazna vrata, dosta toga je uništeno – rekao je jedan od radnika.

Objekt je pod videonadzorom i pljačkaši su sigurno snimljeni. Pretpostavlja se da su bili maskirani, što će otežati njihovu identifikaciju.

Više timova sarajevske policije prikupljalo je juče tragove sa mjesta događaja i obavilo uviđaj.