X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
26/06/2019 |  07:51 ⇒ 11:52 | Izvor: SRNA

Nastavak hitne sjednice Predstavničkog doma PS BiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto sazvala je za danas nastavak druge hitne sjednice ovog doma, najavljeno je iz ove institucije.
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH - Foto: RTRS
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiHFoto: RTRS

Hitna sjednica prekinuta je 14. juna jer nije bilo dovoljno poslanika iz Republike Srpske za usvajanje dnevnog reda koji je upućen na usaglašavanje Kolegijumu doma.

Na dnevnom redu nastavka druge hitne sjednice je aktuelna situacija u pravosudnim institucijama BiH sa akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije.

U saopštenju je navedeno da bi poslanici trebalo da razmatraju i informaciju Savjeta ministara u tehničkom mandatu o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH sa osvrtom na aktuelnu bezbjednosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona.

Sazivanje hitne sjednice tražilo je 14 poslanika iz SDP-a, SBB-a, Naše stranke, SDS-a, PDP-a, A-SDA, PDA i Nezavisnog bloka.

Predsjedavajući Srpskog Kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić, juče je, ocijenio nelegitimnim zakazivanje nastavka sjednice Predstavničkog doma BiH, kao i sazivanje sjednice Doma naroda BiH, te istakao da je to nastavak kršenja poslovnika i ustavnih normi jer se preskače izbor komisije za izbor predsjedavajućeg Savjeta ministara i izbor predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Stevandić je istakao da već osam mjeseci traju pokušaji SDA i DF-a da bude blokiran izbor Savjeta ministara po izbornom rezultatu i stavu naroda Republike Srpske, te poručio da Srpska to neće dozvoliti.