X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
26/06/2019 |  13:10 ⇒ 13:11 | Izvor: SRNA

Medvedev potpisao ukaz o embargu na uvoz hrane

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev potpisao je ukaz kojim je do kraja naredne godine produžen embargo na uvoz hrane iz pojedinih evropskih država i članica EU, SAD, Australije i Kanade, saopšteno je na zvaničnoj internet stranici za pravno informisanje.
Dmitri Medvedev (Foto: Sputnik/Ekaterina Štukina) - Foto: Screenshot/YouTube
Dmitri Medvedev (Foto: Sputnik/Ekaterina Štukina)Foto: Screenshot/YouTube

Embargo u Rusiji je na snazi od 7. avgusta 2014. godine, a odnosio se na proizvode iz SAD, EU, Australije, Norveške i Kanade, a kasnije je spisak proširen na druge evropske zemlje i Ukrajinu.

Medvedev je potpisao ukaz u kojem se navodi da je datum 31. decembar 2019. godine prepravljen na 31. decembar 2020. godine, javio je TASS.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je u ponedjeljak, 24. juna, ukaz o produžetku posebnih ekonomskih mjera protiv zemalja koje su uvele sankcije Moskvi do 31. decembra 2020. godine.

EU i veliki broj drugih država, uključujući SAD, Kanadu, Australiju, Јapan, Švajcarsku, Novi Zeland i Island, počele su u martu 2014. godine da uvode sankcije Rusiji zbog situacije u Ukrajini, a kasnije su te mjere u više navrata produžavane.

Mjere protiv Moskve posljednji put su produžene 12. juna 2018. godine, a na snazi će biti do kraja 2019. godine.