latinica  ћирилица
26/06/2019 |  13:53 ⇒ 14:04 | Autor: SRNA

Položen kamen temeljac za gradnju Dnevnog centra "Podrži me"

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice danas je položen kamen temeljac za izgradnju dnevnog centra "Podrži me" za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju koju sa 250.000 evra finansiraju institucije i građani Republike Srpske posredstvom Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.
Milorad Arlov (foto: radiomitrovicasever.com) -
Milorad Arlov (foto: radiomitrovicasever.com)

Kamen temeljac je osveštao paroh mitrovički Milija Arsović, koji je poželio da korisnici budućeg doma imaju spokoj i smirenje i da u toj ustanovi bude sve manje korisnika.

On je blagoslovio Srbe iz Republike Srpske koji su, kako je istakao, još jednom dokazali da ne odustaju od pomoći sabraći na Kosovu i Metohiji.

- Neka Bog podari spokoj svim ljudima koji su pomogli da za najugroženiju kategoriju Srba sa sjevera Kosova bude obezbeđena kuća u kojoj će moći da se druže i deca i njihovi roditelji - rekao je prota Milija.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, koji je položio kamen temeljac, istakao je da je Republika Srpska spremna da na svaki način pomogne srpskom narodu na Kosmetu, koji ne odustaje od cilja da preživi i opstane na svojim ognjištima.

- Obećali smo na humanitarnoj akademiji u januaru u Zvečanu da ćemo obezbijediti sredstva za kupovinu placa i gradnju doma. Poslije nepunih šest mjeseci obezbijedili smo više od četvrtine potrebnih sredstava. Zahvaljujući dobrim ljudima izgradićemo i opremiti dom da bi korisnici i njihovi roditelji imali drugu kuću u kojoj će moći da razmijene potrebna iskustva u liječenju - rekao je Arlov.

On je naveo da je Odbor dobio obećanje Vlade Republike Srpske i Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju da će obezbijediti sredstva za opremanje doma za djecu sa posebnim potrebama.

Arlov je zahvalio svim donatorima, posebno učenicima Osnovne škole "Sveti Sava" iz Rogatice čijih je 20 učenika prikupilo 20 evra, pokazavši tako da razumiju teret roditelja i djece sa posebnim potrebama koja žive na sjeveru Kosova.

Arlov je poručio da građani Srpske neće prestati da pomažu sunarodnike na Kosovu i Metohiji.

Radovan Apostolović, otac bolesne djevojčice, u ime porodica je zahvalio Srbima i institucijama Srpske.

On je rekao Srni da ne postoje riječi kojima se može iskazati zahvalnost, osim da svim donatorima Bog podari zdravlje i zdrave porodice.