latinica  ћирилица
26/06/2019 |  14:20 ⇒ 14:41 | Autor: SRNA

Opozicija: Dozvoliti okupljanje građana na Trgu Krajine

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske poručili su da će sutra na mirnom protestu u Parku Mladen Stojanović u Banjaluci tražiti da bude dozvoljen i skup na Trgu Krajine i da policija prestane sa legitimisanjem i kažnjavanjem građana koji se okupljaju oko Hrama Hrista Spasitelja u ovom gradu.
Predstavnici opozicije Srpske - Foto: nezavisne novine
Predstavnici opozicije SrpskeFoto: nezavisne novine

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Јelena Trivić kaže da je okupljanje građana u skladu sa Ustavom Republike Srpske.

- To znači da građani na mirnom okupljanju mogu izraziti nezadovoljstvo radom organa vlasti. Pozivam građane da dođu na sutrašnji skup - rekla je Trivićeva novinarma.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić kaže da njegova stranka podržava okupljanje građana, s ciljem borbe za demokratske vrijednosti.

- Građani traže pravdu, a ne da ih bilo ko maltretira. Očekujem podršku građana u borbi za demokratske vrijednosti - rekao je Stanić.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković rekao je da borba opozicije neće stati na jednom okupljanju građana.

- Borićemo se do kraja za pravdu! Pozivam ljude da nas podrže u pravednoj borbi. Sutra ćemo, osim navedena dva zahtjeva, saopštiti i treći - najavio je Stanivuković.

Poslanik u Klubu SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović pozvao je građane, ne samo Banjaluke, već i cijele Republike Srpske, da se sutra na mirnom okupljanju bore za svoja prava.

Okupljanje građana zakazano je u 19.30 časova.