latinica  ћирилица
26/06/2019 |  15:54 ⇒ 15:57 | Autor: SRNA

Uhapšena četiri lica, zaplijenjeno 20 komada vatrenog oružja

Podgorička i nikšićka policija pronašla je i oduzela u pretresima na teritoriji ta dva grada 20 komada oružja, 926 komada municije i druge predmete i lišila slobode četiri lica, dok je protiv jednog lica podnesena krivična prijava, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.
Podgorica: Uprava policije, pronađeno oružje - Foto: SRNA
Podgorica: Uprava policije, pronađeno oružjeFoto: SRNA

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica oduzeli su 13 komada vatrenog oružja, od čega dvije automatske puške, pet pušaka i šest pištolja, 778 komada municije različite vrste i kalibra, kao i tri okvira, dvije opruge, osam zatvarača i dva gasna cilindra za automatske puške, pribor za čišćenje i mobilni telefon.

"Navedeni predmeti su pronađeni i oduzeti na lokacijama koje koriste lica čiji su inicijali B.L. /44/, A.S. /25/, N.I. /57/ i I.V. /25/. Policija je kriminalističkom obradom došla do sumnje da je i D.H. /22/ u prethodnom periodu prodao više komada vatrenog oružja I.V.", navodi se u saopoštenju.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se B.L, N.I, D.H. i I.V. liše slobode.

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su oduzeli sedam komada oružja i municiju.

"Pretresima lokacija koje koriste M.Đ. /56/, R.K. /48/ i R.K. /78/, službenici policije su pronašli i oduzeli pušku italijanske proizvodnje, tri lovačke puške, revolver, vazdušnu pušku, lovački karabini, 148 komada municije različite vrste i kalibra.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv R.K. /78/ podnese krivična prijava.

Crnogorska policija u Plavu i Nikšiću prethodnih dana je oduzela 15 komada oružja, veću količinu municije i eksplozivne materije.