latinica  ћирилица
26/06/2019 |  16:18 | Autor: SRNA

Škoro ozbiljno ugrožava Kitarovićevu

Pjevač i bivši poslanik HDZ-a u Hrvatskom saboru Miroslav Škoro postaje najveći favorit hrvatske desnice za predsjednika Hrvatske, prenose hrvatski mediji.
Miroslav Škoro - Foto: HRT
Miroslav ŠkoroFoto: HRT

Kolinda Grabar Kitarović, koja je donedavno bila apsolutni favorit za novi predsjednički mandat, izgubila je podršku dobrog dijela birača, pokazuju ankete.

Ona do sada nije ni objavila da će se ponovo kandidovati, već stalno prolongira termin za novu kandidaturu.

Mediji spekulišu da Kitarovićeva "vaga" da li će joj podrška HDZ-a garantovati drugi krug izbora.

Net portal prenosi video-poruku lidera hrvatskih suverenista Ruže Tomašić, koja je podržala Škoru. Ona je nedavno otvoreno izjavila da ustaše odvaja od Nezavisne Države Hrvatske i potvrdila svoje neoustaško opredjeljenje.

I mnogi drugi hrvatski desničari, kao i dio članstva HDZ-a, želi, kako ga mediji nazivaju "mekog Tompsona", odnosno Miroslava Škoru u Banskim dvorima.

Desničarski mediji ne mogu da oproste Kitarevićevoj priznanje da je "bila u zabludi" i da "Za dom spremni" - jeste ustaški, a ne "stari hrvatski pozdrav".

Ukoliko Škoro ili Kitarovićeva uđu u drugi krug predsjedničkih izbora, koji će biti održani na jesen, oni će biti favoriti i u odnosu na Zorana Milanovića, koji očekue glasove ljevice.

Milanović je, podsjećaju lijevi hrvatski portali predvođeni Indeksom, izgubio vjerodostojnost kada je kao lider SDP-a na zadnjim parlamentarnim izborima pokušao da se dodvori desnici hvaleći Franju Tuđmana i hvaleći se djedom ustašom.