X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
26/06/2019 |  19:06 ⇒ 19:41 | Izvor: SRNA

Davidović: Najljepša manifestacija jer okuplja djecu

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović izjavila je večeras da je "Konferencija beba" najljepša manifestacija jer na jednom mjestu okuplja djecu - ono što je najljepše i najvrednije.
Banjaluka: Konferencija beba - Foto: RTRS
Banjaluka: Konferencija bebaFoto: RTRS

Ona je novinarima nakon otvaranja centralne manifestacije u Banjaluci rekla da se Srpska ponosi ovom manifestacijom čijoj je organizaciji ove godine pristupilo 39 lokalnih zajednica.

- Poželimo im da, prije svega, imaju srećno djetinjstvo i da odrastaju u zdravoj porodici. Mi posvećujemo brojne aktivnosti stvaranju i jačanju porodice i to je nešto na čemu ćemo i dalje raditi - poručila je Davidovićeva.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da se prvi put u Srpskoj krenulo u jednu ozbiljnu pronatalitetnu politiku, kojom če biti stvoreni svi preduslovi za buduće majke i djecu kroz dodatke i finansijsku stabilnost.

- Istovremeno želimo da skrenemo pažnju na nešto najljepše - a to su bebe i ta sigurnost koju osjećaju roditelji koji imaju djecu iza sebe - dodao je Đajić, koji je i član Odbora za natalitet Srpske.

On je naveo i da je na UKC renoviran odjel za trudnice i da će kompletna ginekologija i pedijatrija biti renovirani, kao i da će prvi put naredne godine moći se obavljati i vantjelesna oplodnja.