latinica  ћирилица
27/06/2019 |  10:53 ⇒ 10:54 | Autor: SRNA

Podgorica: Policija uskratila podatke o zabrani ulaska srpskim intelektualcima

Crnogorska Uprava policije odbila je zahtjev Srpskog nacionalnog savjeta za dostavljanje informacije o statusu zabrane ulaska u Crnu Goru srpskom akademiku Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, te političaru i pravniku Dejanu Miroviću, saopšteno je iz SNS-a Crne Gore.
Matija Bećković - Foto: RTRS
Matija BećkovićFoto: RTRS

Srpski nacionalni savjet smatra da se ovakvim postupkom pokazuje odnos aktuelne vlasti prema zvaničnoj organizaciji srpskog naroda, registrovanoj u Crnoj Gori.

To ujedno predstavlja očiglednu diskriminaciju srpskih intelektualaca, ali i zvanične srpske organizacije u Crnoj Gori, koja se interesovala za razloge drastičnog kažnjavanja oduzimanjem prava na slobodu kretanja istaknutim pojedincima srpskog naroda, navodi se, između ostalog, u saopštenju SNS-a.

Srpski nacionalni savjet Crne Gore traži i dostavljanje obavještenja da li takva zabrana postoji i, ukoliko je na snazi, koji su razlozi za njeno određivanje, te da li je eventualna zabrana vremenski ograničena.

Shodno mogućnostima za ponovno podnošenje zahtjeva, advokatska kancelarija SNS-a tražiće pojednična punomoćja od Bećkovića, Mirovića, Rakovića i Antića, kako bi konačno i oni lično, javnost u Crnoj Gori i šire dobili zvanično obrazloženje o njihovom statusu zabrane ulaska u Crnu Goru.