latinica  ћирилица
27/06/2019 |  11:27 ⇒ 22:39 | Autor: SRNA

Počinje Evropsko prvenstvo u košarci za žene

Evropsko prvenstvo u košarci za žene, koje ove godine organizuju Srbija i Letonija, počinje večeras, a za trofej najboljeg tima na Starom kontinentu boriće se 16 selekcija.
Evropsko prvenstvo u Letoniji i Srbiji (foto: FIBA) -
Evropsko prvenstvo u Letoniji i Srbiji (foto: FIBA)

Reprezentacija Srbije igraće u Zrenjaninu u grupi "D" sa selekcijama Bjelorusije, Rusije i Belgije, a šampionat otvara večeras utakmicom sa Bjelorusijom u 20.30 časova.

Grupna faza igraće se u Nišu, Zrenjaninu i Rigi, dok će završnica biti održana od 4. do 7. jula u Beogradu.

Srbija će u grupnoj fazi u Zrenjaninu odigrati i mečeve protiv Rusije sutra, a protiv Belgije u nedjelju, 30. juna.

Selektor reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da Srbija nije favorit u grupi, jer su ostali rivali jači od srpskog tima.

- Јačina grupe, ja to tako gledam, treba da bude ogromna motivacija mojim košarkašicama, ne da pričaju o njoj i da kukamo. Moja obaveza, kao trenera, jeste da kažem kakva je realno situacija - rekla je ona za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

U reprezentaciji Srbije su Maja Miljković, Sonja Petrović, Saša Čađo, Nevena Јovanović, Јelena Bruks, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Nikolina Milić, Dragana Stanković, Aleksandra Stanaćev, Ana Dabović i Maja Škorić.

U grupi "A" su Ukrajina, Velika Britanija, Letonija i Španija, u grupi "B" Švedska, Francuska, Češka i Crna Gora, a u grupi "C" Mađarska, Turska, Italija i Slovenija.

Ove godine se igra 37. Evropsko prvenstvo u košarci za žene, a titulu prvaka Starog kontineta brani reprezentacija Španije.