latinica  ћирилица
27/06/2019 |  13:09 ⇒ 28/06/2019 | 07:48 | Autor: RTRS

Zvaničnici čestitaju krsnu slavu Vojske Republike Srpske

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku povodom krsne slave Vojske Republike Srpske i istakla da se na Vidovdan, datum koji je kroz istoriju za srpski narod bio izuzetno značajan, sa ponosom prisjećamo herojskog puta VRS kojim je prošla da bi sačuvala narod i odbranila vjekovna ognjišta.
Republika Srpska - Foto: RTRS
Republika SrpskaFoto: RTRS

- Svi mi koji danas živimo u miru i slobodi sa posebnim poštovanjem i zahvalnošću moramo čuvati uspomenu na pripadnike VRS čiji su životi utkani u temelje Srpske i njegovati sjećanje na njihovu žrtvu, koja nas trajno obavezuje da čuvamo, branimo i gradimo Republiku - navela je Cvijanovićeva u čestitki komandatu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH brigadiru Milanu Radojčiću, te oficirima, podoficirima i vojnicima ovog puka, kao i svim nekadašnjim pripadnicima Vojske Srpske.

Irazila je uvjerenje da će pripadnici Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka i u budućnosti, posvećeni miru i jačanju stabilnosti, sa ponosom i poštovanjem, nastaviti da baštine svijetlu tradiciju Vojske Republike Srpske i profesionalno odgovaraju na sve izazove.

- U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka, sa željom da svaki naredni Vidovdan proslavljamo u još boljoj i snažnijoj Republici Srpskoj - istakla je Cvijanovićeva.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Trećem pješadijskom /Republika Srpska/ puku Oružanih snaga BiH Vidovdan - krsnu slave Vojske Republike Srpske, uz poruku da je Vidovdan dan koji je duboko utkan u biće srpskog naroda i vojnika i od posebnog značaja za Vojsku Republike Srpske.
Višković je naglasio da je Vojska Republike Srpske dala nemjerljiv doprinos u stvaranju i očuvanju teritorije, posebno stanovništva Srpske.

- Srpski vojnici su tokom svih prethodnih vijekova uvijek branili svoja ognjišta i svoj narod, nikad osvajački nastrojeni a uvijek za mir i slobodu. Na ovaj dan odajemo posebno počast i izražavamo svoje duboko poštovanje i zahvalnost prema svim vojnicima Vojske Republike Srpske koji su utkali svoje živote u temelje Republike Srpske - istakao je Višković u čestitki.

Čestitku Trećem pješadijskom /Republika Srpska/ puku Oružanih snaga BiH i svim bivšim borcima Vojske Republike Srpske, uputio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

- Baštineći tradiciju Vojske Republike Srpske, koja je najzaslužnija za odbranu slobode srpskog naroda i stvaranje i očuvanje Republike Srpske, u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, pripadnici Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka ostali su na putu mira i slobode, ponosno čuvajući uspomenu na hrabru Vojsku Republike Srpske i profesionalno obavljajući vojničke zadatke u interesu mira i stabilnosti cijele zemlje - naveo je Čubrilović.

On je poželio da krsnu slavu proslave dostojanstveno, uz izraze dubokog poštovanja i sjećanja na sve poginule borce Vojske Republike Srpske i odavanje priznanja svim ratnim vojnim invalidima koji su se herojski borili za slobodu Republike Srpske i srpskog naroda.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je pripadnicima Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, oficirima, podoficirima i vojnicima Vidovdan - krsnu slavu Vojske Republike Srpske i ovog puka.

Dodik je naglasio da je Treći pješadijski (Republika Srpska) puk, koji je nastavio da baštini tekovine Vojske Republike Srpske, garant opstanka Republike Srpske i srpskog naroda na ovim prostorima.

On je istakao da su srpska vojska i srpski narod po tradiciji slobodarski, uvijek na strani pravde, mira i slobode.

- Vojska Republike Srpske osnovana je da bi se zaštitio srpski narod i najčasnije je uticala na stvaranje i očuvanje Republike Srpske. Na ovaj dan posebno treba da se prisjetimo vojnog puta Vojske Republike Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, kroz šta je sve prošla da bi odbranila teritoriju Republike Srpske - poručio je Dodik u čestitki.

Dodik je istakao da odavanjem počasti poginulim borcima Vojske Republike Srpske, svi mi koji danas živimo u miru i slobodi, s dubokim poštovanjem i vječnom zahvalnošću treba da njegujemo sjećanje na njihovu žrtvu koja nas trajno obavezuje da čuvamo i branimo našu Republiku i ostavimo u nasljeđe budućim generacijama.

- Uz duboko uvjerenje da ćemo i u budućnosti nastavitii da njegujemo tradiciju, želim vam srećnu krsnu slavu, da je proslavite svečano i dostojanstveno. Takođe, želim vam mnogo uspjeha u daljem radu i ličnu i porodičnu sreću - naglasio je srpski član Predsjedništva Milorad Dodik.