latinica  ћирилица
27/06/2019 |  13:38 | Autor: SRNA

Vučić: Prevazići trenutne tenzije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ostaje posvećen daljem razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Crnom Gorom i da očekuje da dvije zemlje prevaziđu trenutne tenzije.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

On je najavio da će se sutra u Kraljevu sastati sa predstavnicima Srba iz regiona.

Vučić, koji je primio u oproštajnu posjetu ambasadora Crne Gore Branislava Mićunovića, naglasio je da će nastaviti da promoviše stabilnost u regionu, vodeći politiku mira i saradnje na zapadnom Balkanu.

On je Mićunoviću zahvalio na predanom radu tokom diplomatskog mandata u Beogradu, saopšteno je iz Službe predsednika Srbije za saradnju sa medijima.

Vučić i Mićunović su se saglasili da bi dvije zemlje trebalo da nastave sa međusobnom podrškom u procesu evropskih integracija, kao i da prioritet daju infrastrukturnom povezivanju i ekonomskoj saradnji.

Mićunović je zahvalio za podršku, koju je, tokom boravka u Beogradu, imao od Vučića i vlasti u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore Momčilo Vuksanović izjavio je Srni da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao predstavnike Srba iz Crne Gore na sastanak sa Srbima u regionu sutra u Kraljevu.

Do novih tenzija između Srbije i Crne Gore došlo je zbog crnogorskog Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovesti koji je za Srpsku pravoslavnu crkvu i njene vjernike sporan jer prijeti oduzimanjem imovine i crkvenih nepokretnosti od SPC u korist crnogorske države, odnosno nepriznate crnogorske pravoslavne crkve.