latinica  ћирилица
27/06/2019 |  13:56 ⇒ 14:09 | Autor: SRNA

Banjaluka: Većina građana zadovoljna stanjem bezbjednosti u gradu

Na današnjoj sjednici banjalučkog Foruma za bezbjednost građana usvojen je izvještaj, prema kojem je velika većina građana zadovoljna stanjem bezbjednosti u Banjaluci, rekao je predsjednik Foruma Radislav Јovičić.
Banjalučki Forum za bezbjednost građana - Foto: RTRS
Banjalučki Forum za bezbjednost građanaFoto: RTRS

Јovičić je rekao novinarima nakon sjednice da ovaj izvještaj o istraživanju stanja bezbjednosti na području grada predstavlja prvu stepenicu ka izradi strategije bezbjednosti grada Banjaluka.

Prema njegovim riječima, očekuje se da inicijativa o ovom dokumentu bude prihvaćena i da će uskoro uslijediti izrada opsežnog dokumenta koji će, nakon odobrenja odbornika gradskog parlamenta, imati i operativnu funkciju.

Јovičić je naveo da je u izvještaju o istraživanju stanja bezbjednosti na području grada i anketa u kojoj su građani odgovarali na 17 pitanja iz isto toliko oblasti.

- Analiza bezbjednosti je rađena po različitim osnovama, a, prema krajnjim rezultatima, građani Banjaluke su u velikoj mjeri zadovoljni stanjem bezbjednosti - rekao je Јovičić.

On je dodao da postoji manji procenat građana koji nisu zadovoljni stanjem bezbjednosti i da će se forum time ozbiljno baviti.

- Razmatraćemo sve primjedbe građana i uputiti dopis nadležnim institucijama da bi bilo pronađeno rješenje i da bi procenat nezadovoljnih bio sveden na najmanju moguću mjeru - rekao je Јovičić.

On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što se sve veći broj građana uključuje u rješavanje problema.

Јovičić je rekao da je anketu u izvještaju sproveo istraživački tim u kojem su, osim njega, i član Foruma Dragomir Јovičić, te članovi Bezbjednosno-istraživačkog centra Banjaluka Dragiša Јurišić, Goran Maksimović i Rade Tanjga.