X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
02/07/2019 |  15:31 ⇒ 15:36 | Izvor: SRNA

Operativni štab: Formirati prihvatni centar u Vučjaku kod Bihaća

Operativni štab za pitanje migracija u BiH ostaje pri odluci o formiranju prihvatnog centra u Vučjaku kod Bihaća, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu.
Operativni štab za pitanje migracije - sastanak - Foto: SRNA
Operativni štab za pitanje migracije - sastanakFoto: SRNA

Stav predstavnika Delegacije EU u BiH da neće finansirati smještaj migranata na ovoj lokaciji, članovi Štaba su ocijenili neutemeljenim i argumentovanim, pa čak i da u svemu možda postoje skrivene namjere da se migranti što duže zadrže u BiH.

Tokom današnjeg sastanka Operativnog štaba za pitanje migracija, kojim je predsjedavao resorni ministar Dragan Mektić, posebno je kritikovan navod da je lokacija neprihvatljiva jer je blizu granice sa Hrvatskom.

Policijski komesar Unsko-sanskog kantona Mujo Koričić istakao je da je izmještanjem migranata iz parkova i privatnog smještaja na Vučjak, situacija u gradu Bihaću mnogo bolja, posebno sa bezbjednosnog aspekta.

Radi daljeg rastrećenja pritiska na ovaj kanton, biće razmotrena i mogućnost smještaja migranata u centru "Duje" u Doboj Istoku.

Na današnjem sastanku razmatrana su i pitanja o kojima će delegacija BiH razgovarati na sastanku sa predstavnicima EU sredinom mjeseca u Briselu, a koja se odnose na aktuelnu migrantsku situaciju u BiH.