X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
02/07/2019 |  16:47 ⇒ 03/07/2019 | 07:44 | Izvor: SRNA

Dodik: Vojska neće ići na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da BiH neće fizički zatvarati granice prema Srbiji i Crnoj Gori kako se to navodi u zaključku Savjeta ministara u tehničkom mandatu kojim se od ministra odbrane Marine Pendeš traži bataljon Oružanih snaga BiH za te namjene.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

- Dobro se zna da je vrhovni komandant Oružanih snaga Predsjedništvo BiH i ja kao predsjedavajući Predsjedništva neću dozvoliti da se granice zatvaraju. Potpuno mi je poznata netrpeljivost militantnog /Denisa/ Zvizdića prema Srbiji, koji bi umjesto zatvaranja granica trebalo da razmišlja o tome kako da se nađe rješenje za problem dolaska migranata u BiH u dijalogu sa Srbijom i Crnom Gorom, a ne da se šalje vojska na granice - istakao je Dodik.

Poručivši da vojska neće ići na granice, Dodik je rekao da je Zvizdićev prevashodni zadatak da traži rješenje kako da se usmjere migranti da idu prema Evropskoj uniji, što im i jeste željena destinacija, a ne kako da se zatvaraju granice prema našim susjedima.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH podsjetio je da Savjet ministara u tehničkom mandatu još nije dostavio Predsjedništvu BiH sveobuhvatan izvještaj o migracijama.

On je naveo da je Savjet ministara trebalo do 19. juna da dostavi sređen dokument koji će obuhvatiti mjere u vezi sa migrantskom krizom, među kojima neće biti izlaženja vojske na granicu.

- Moramo imati efektivne, a ne militantne mjere koje nam predlaže Savjet ministara, kao pomoćno tijelo Predsjedništva BiH i očekujem da to učine - naglasio je Dodik.

Povezane vijesti:

Zvizdić: Angažovati OS BiH na suzbijanju ulaska ilegalnih migranata