latinica  ћирилица
02/07/2019 |  18:51 ⇒ 18:55 | Autor: B92

Kraj za Krajinovića

Srpski teniser Filip Krajinović poražen je u prvom kolu Vimbldona od Dominika Kepfera sa 3-1 u setovima.

Nije Filip imao baš idealan početak ovog susreta. Prvi gem je osvojio Dominik Kepfer, pokušao je Krajinović da napravi brejk, ali se Kepfer bolje snašao.

Tu prednost nije ispuštao, pa je tako dobru igru krunisao pobjedom i vođstvom od 1-0 u setovima.

U naredna dva gema nije bilo iznenađenja, da bi u četvrtnom njemački teniser uspio da napravi brejk i to bez izgubljenog poena i da povede sa 3:1.

Meč je izgledao baš onako kako su stručnjaci i predvidjeli. Napeto i neizvijesno uz dosta drame u svakom setu.

Drugi period je Krajinović odlično počeo, osvojio je svih pet gemova na svom servisu, uz briljantnu partiju u gemu broj sedam kada nije izgubio nijedan poena.

Ipak, ono najljepše je došlo u desetom gemu, kada je Krajinović, doduše uz veliku borbu i propuštene četiri brejk lopte uspio da slomi Kepfera i uzme brejk u najvažnijem momentu, kada je i osvojio drugi set.

Treći set je počeo identično kao prethodna dva. Prednost na servisu se maksimalno koristila i servis gemovi su ispisivali poene na semaforu.

Tako je bilo sve do šestog gema, kada je Krajinović pri prednosti od 3:2 uspio da napravi novi brejk i potom da ga potvrdi na svom servisu. Kada je Krajinović napravio još jedan brejk svi su već vidjeli njegov trijumf u trećem setu, ali je on napravio nekoliko grešaka koje su ovaj duel odvele u taj-brejk.

Kako srpski narod kaže, Filip je "od gotovog napravio veresiju" i umjesto da osvajanjem gema na svom servisu dobije drugi set, njegova borba je otišla u taj-brejk, gdje je morao da brani tri set lopte, potom napravio jednu, pa je Kepfer četvrtu set loptu iskoristio.

U četvrtom setu, Kepfer je bio veoma dominantan i sa 6:1 bez većih problema dobio set, samim tim i meč i tako se plasirao u drugo kolo Vimbldona, gdje će igrati protiv boljeg iz duela Metju Ebden – Dijego Švarcman.