X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
03/07/2019 |  15:14 | Izvor: TANЈUG

Vučić o Đokoviću i Ivaniševiću: Umjetnost je od protivnika napraviti prijatelja

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je dobro da srpski teniser Novak Đoković ima dobre odnose sa bivšim hrvatskim teniserom Goranom Ivaniševićem i da je važno da se prevazilaze sukobi koji datiraju od ranije.
Đoković i Ivanišević (Foto:sportskacentrala) -
Đoković i Ivanišević (Foto:sportskacentrala)

Ivanišević je odnedavno u trenerskom timu Novaka Đokovića, a novinare je na pres konferenciji zanimalo kako Vučić vidi to što mediji prenose šta je Ivanišević ranije govorio o Srbima.

Predsjednik je primjetio da je njemu samom, zbog ličnog i iskustva njegove porodice, kao i načina vaspitanja, uvijek lakše da govori loše o Hrvatima, ali da ne samo da kao predsjednik države mora da govori dobro o njima i o odnosima Srba i Hrvata, već je to, ističe, i potrebno.

- Dobro je za našu zemlju da Novak Đoković ima dobre odnose sa Ivaniševićem, da se prevazilaze sukobi od ranije - konstatovao je Vučić.

Predsjednik je ponovio je da će Srbi i Hrvati morati da rade zajedno ako žele da opstanu, bez obzira na sve što nam se dešavalo u Prvom i Drugom svjetskom ratu i u sukobima 90-ih godina.

- Đoković je hrabar, mlad momak koji gradi mostove umjesto da ih ruši i ne vidim u tome problem - dodao je Vučić.

Primjetio je i da je moguće izvući "milion" izjava od ranije, ali da to nije razlog da se ne razgovara i da se ne grade dobri odnosi.

- Umjetnost je kada od nekadašnjih neprijatelja ili protivnika napravite prijatelje ili one koji vam više nisu protivnici. To je posao političara, a još bolje ako to neko drugi uradi, na nekom drugom planu - zaključio je predsjednik Srbije.