latinica  ћирилица
04/07/2019 |  08:43 | Autor: B92

Mekinro: Kako da pobijedite Novaka? Pomolite se!

Bivši broj jedan svjetskog tenisa, Amerikanac DŽon Mekinro, smatra da će biti jako teško pobijediti Novaka Đokovića ove godine na Vimbldonu.
Novak Đoković i DŽon Mekinro - Foto: AP
Novak Đoković i DŽon MekinroFoto: AP

Poslije još jedne ubjedljive partije Novaka Đokovića i drugog meča u kojem nije ispustio ni set, prvi igrač svijeta se plasirao u treće kolo gdje ga u petak očekuje duel sa Poljakom Hubertom Hurkačem.

Mekinro, koji u Londonu za BBC komentariše dešavanja na Vimbldonu, kaže da će biti potrebno da neko odigra vanserijski ili da ima fantastičan servis tog dana da bi zaustavio Srbina na putu ka petoj tituli.

- Sad možete da vidite zašto mnogi, uključujući i mene vidimo Novaka kao prvog favorita da osvoji trofej. Meni na terenu izgleda odlično. Njegova kretnja, ponašanje, stav, intenzitet – sve je tu. Biće ekstremno teško pobijediti ga - kaže Mekinro.

Samo dan ranije, na pitanje tv voditeljke Kler Bolding i Borisa Bekera, na pitanje Boldingove kako pobijediti Đokovića, Amerikanac je samo sklopio ruke, kao da će da se pomoli, pri tom gledajući u nebo!

To je Borisa Bekera i Kler Bolding natjeralo da se nasmiju, ali Mekinro je u svojim komentarima, barem kad je riječ o tenisu, krajnje ozbiljan.

- To vam je kao da nemate kad ni da razmislite, šta sad da radimo? Sve se dešava jako brzo. Bukvalno kao da ste satjerani uza zid kad igrate sa njim. Ipak, morate da tražite način kako da ga pobijedite. Morate imati nivo igre tipa Federera ili Nadala i dovoljno znanja, ili ćete jednostavno biti počišćeni sa terena.

"Big Mek" je naveo i konkretne primjere.

- Raonić, ne vjerujem da ga je ikad pobijedio, ili Anderson, ti veliki udarači. Opelka je upravo izvojevao veliku pobjedu i biće sve bolji i bolji. Ipak, to je previsok zahtjev za bilo kog igrača i trenera kako da smisli plan poslije kog bi stvarno svi pomislili, e sad stvarno imamo šansu da nešto uradimo - dodao je Mekinro.

Uz sve to, Mekinro je ovih dana rekao i kako je ubjeđen da Novak želi da obori rekord Rodžera Federera.

- Sreo sam jednom Novaka u Los Anđelesu kada je bio na odmoru, a Rodžer je tada igrao i osvojio nešto. Rekao mi je nešto poput, u redu, igraću do svoje 36. ili 37. To je bilo prije nekoliko godina. Tako da on zaista misli, dobro, osvojiću još najmanje četiri ili pet titula, doći ću do 20. titule i uradiću nešto veliko.

I Beker je saglasan sa tim da Novak još može da stigne Rodžera Federera.

- Osvojio je jednom sva četiri turnira u nizu i malo se opustio, što je normalno, jr je imao 28. godina. Vratio mu se taj žar, mislim da je shvatio da je i dalje u lovu na rekorde. Dvadeset Grend slem titula nije nemoguće osvojiti, naročito jer je mlađi od Federera. Može da pobijedi na bilo kojoj podlozi i to ga čini opasnim. Voli da je u knjigama rekorda bude upamćen - zaključio je Beker.