latinica  ћирилица
04/07/2019 |  17:23 | Autor: B92

Marin Čilić eliminisan sa Vimbldona

Hrvatski teniser Marin Čilić zaustavljen je u drugom kolu Vimbldona, pošto je bolji od njega u tri seta bio Portugalac Žao Sousa.

Čilić, koji je u lošoj formi došao u London, nije opravdao ulogu favorita i poražen je poslije nešto više od dva sata igre – 6:4, 6:4, 6:4.

Hrvatski teniser odigrao je loš meč, mnogo je oscilirao i Sousa, kojem trava nije omiljena podloga, uspio je da iznenadi i prođe u narednu fazu.

Čilić nijednom nije uspeo da oduzme servis gem Sousi, a imao je čak dvanaest prilika. Portugalac će u narednom kolu igrati protiv Danija Evansa, koji je savladao Nikoloza Basilašvilija.

Јapanski teniser Kei Nišikori plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je danas pobijedio Britanca Kamerona Norija sa 6:4, 6:4, 6:0.

Sedmi teniser svijeta je stigao do pobjede za sat i 49 minuta igre, a protivnik u narednoj rundi biće mu Amerikanac Stiv DŽonson.

DŽonson je poslije velike borbe u pet setova eliminisao Australijanca Aleksa De Minaura - 3:6, 7:6, 6:3, 3:6, 6:3.

Meč Amerikanca i Australijanca trajao je gotovo tri i po sata, a koliko je sve bilo "blizu" govori i ukupan broj osvojenih poena - 150:149 u korist DŽonsona.

Njemački teniser Јan Lenard Štruf je u drugom kolu pobijedio Amerikanca Tejlora Frica u četiri seta (6:4, 6:3, 5:7, 7:6) i u narednoj rundi čeka Kazahstanac Mihail Kukuškin.

Kukuškin je savladao Amerikanca DŽona Iznera, poslije pet setova – 6:4, 6:7, 4:6, 6:1, 6:4. Podsjetimo, Izner je branio polufinale iz prošle godine.