latinica  ћирилица
04/07/2019 |  19:35 ⇒ 19:42 | Autor: B92

Vimbldon čeka novu šampionku: Kerber eliminisana u drugom kolu (VIDEO)

Nezvanično prvenstvo svijeta u tenisu dobiće novu šampionku. Njemica Anželik Kerber, koja je branila titulu u Londonu, eliminisana je u drugom kolu, a bolja od nje bila je Lorin Dejvis, koja je slavila sa 2:1.

Kerber je ubjedljivo dobila prvi set, poslije brejkova u prva četiri gema, ona je osvojila naredni na svoj servis, a potom došla i do novog brejka, te je sa 6:2 dobila prvi set. Slična situacija viđena je i u drugom setu, ali je kao pobjednica izašla Dejvis. Njemica je u odlučujućem setu igrala vrlo loše, uspjela je da dobije samo prvi gem na svoj servis, da bi u ostalim trijumfovala Dejvis.

U narednom, trećem kolu, Lorin Dejvis sastaće se sa Karlom Suares Navaro.

Češka teniserka Petra Kvitova plasirala se u treće kolo Vimbldona, pošto je pobijedila Francuskinju Kristinu Mladenović sa 7:5, 6:2.

Šampionka Vimbldona iz 2011. i 2014. godine zbog povrede lijeve podlaktice nije bila sigurna da li će učestvovati na trećem grend slem turniru u sezoni, ali je danas uspjela da stigne do trećeg kola prvi put od 2015.

Ona će u narednoj rundi igrati protiv pobjednice meča Amanda Anisimova - Magda Linet.

U treće kolo se plasirala još jedna Čehinja, Barbora Stricova koja je bila bolja od Njemice Laure Zigemund (6:3, 7:5), dok je Karla Suares Navaro iz Španije eliminisala Francuskinju Paulin Parmentijer nakon dva taj-brejka. ;

Belgijanka Elis Mertens je stigla do trećeg kola pobijedivši Rumunku Moniku Nikulesku sa 7:5, 6:0 i njena naredna protivnica biće Kineskinja Van Cjan.