latinica  ћирилица
04/07/2019 |  21:03 ⇒ 22:17 | Autor: B92

Vimbldon: Nadalu triler protiv Kirjosa!

Rafael Nadal plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je poslije velike borbe pobijedio Nika Kirjosa – 6:3, 3:6, 7:6 (5), 7:6 (3).
Rafael Nadal (foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth) -
Rafael Nadal (foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Drugi teniser svijeta u narednoj fazi takmičenja igraće protiv Žo-Vilfred Conge, koji je bio bolji od Rikardasa Berankisa.

Meč koji su svi dugo očekivali potpuno je opravdao očekivanja. Spektakularni poeni, tenzija, međusobne provokacije, svađe sa sudijom – ovaj meč je sve to ponudio.

Svi su saglasni da je ovaj duel po intenzitetu i kvalitetu igre zaslužio mnogo više od drugog kola, međutim ne zaslužuje Kirjos zbog plasmana na ATP listi.

Australijanac je loše ušao u meč i Nadal je odmah napravio brejk. Španski teniser nije popuštao do kraja seta, a Kirjosa je posebno nerviralo ponašanje Rafe.

Drugi teniser svijeta koristio je i više od dozvoljenog vremena između poena, a sudija Dumusua ga nije opominjao.

Kirjos je više puta zamjerio Francuzu što ga ne sankcioniše.

Nadal rezultatom 6:3 dobija prvi period igre, a tenzija na terenu je rasla iz gema u gem.

Na startu drugog seta vidjeli smo preslikanu situaciju s početka duela, s tim što su se zamijenile uloge. Kirjos je napravio brejk i brzo poveo sa 3-0.

Nadal je nastavio sa provokacijama, Kirjos je nastavio da "gunđa", a publika na tribinama je uživala.

Australijanac odličnom igrom dolazi do izjednačenja 6.3.

Tokom trećeg seta gledali smo izuzetni tenis. Igrači nisu popuštali kod servisa, nismo vidjeli mnogo brejk lopti i sve je išlo ka taj-brejku. Do njega smo i došli, a tamo... tamo je Nadal imao više koncentracije i rezultatom 7:5 došao do vođstva od 2-1.

Mnogi su pomislili da će Kirjos mentalno popustiti u nastavku meča, ali to se nije desilo. Gledali smo preslikanu igru iz trećeg seta. Australijanac i Španac su bili sigurni na servisu i nismo vidjeli nijedan brejk. Uslijedio je novi taj-brejk.

Kirjos ponovo loše kreće 13. gem. Imao je zicer Australijanac, ali je smeč poslao u mrežu.

Potom je izbacio forhend u aut i Nadal je došao do tri meč lopte. Prvu je iskoristio i tako došao do velike pobjede.

Sada je 4-4 u međusobnim duelima dvojice tenisera.