latinica  ћирилица
05/07/2019 |  22:04 ⇒ 22:09 | Autor: Nezavisne

Uhapšeni granična policajka BiH i advokat osumnjičenog za ubistvo Pukanića

U Hrvatskoj i BiH danas je izvedena velika policijska akcija razbijanja kriminalne organizacije.
Zagreb (Foto: nacional.hr) -
Zagreb (Foto: nacional.hr)

U BiH je uhapšeno više osoba, a među njima je i jedna granična policajka za koju se sumnja, kako se nezvanično saznaje, da je pomagala sumnjivcima da drogu prebace u Hrvatsku i to drugim, okolnim putevima, a ne preko samog graničnog prelaza.

U akciji kodnog naziva "Tebra" koja se tokom cijelog dana provodi na teritoriji Hrvatske i Bosne i Hercegovine zaplijenjeno je ukupno 500 kilograma droge skank.

U Hrvatskoj je uhapšeno ukupno 20 osoba, deset u Zagrebu, šest u Splitu, dvoje na Rabu i dvoje na Korčuli, javlja RTL.

Prema nezvaničnim informacijama, neke uhapšene sumnjiče, među ostalim, za paljenje automobila, premlaćivanje i dilanje droge.

Među uhapšenima je i Đorđe Vuletić Đoko, inače bivši policajac, pripadnik knežijske grupe kojem se sudilo u slučaju kriminalnih organizacija. S njim je pao i Tomislav Sablja s kojim je već jednom bio pao, prije tri godine, i to zbog pokušaja krađe automobila. Uhapšen je i njegov akvokat Andrej Ilić, koji je poznat kao advokat jednog od osumnjičenih na suđenju ubicama Ive Pukanića, javlja RTL.

Sumnjiči ih se za cijeli niz krivičnih djela iz organizovanog kriminala - premlaćivanje, paljenje automobila, dilanje drogom.

Istražuje se jesu li osumnjičeni povezani s paljevinom vozila Krešimira Antolića, bivšeg policajca i sadašnjeg šefa za bezbjednost Dinama.

Јoš ranije, izjavu je medijima dao advokat Ljubo Pavasović Visković.

Rekao je da on brani dvojicu privedenih, a o imenima nije htio razgovarati.

- Radi se o više krivičnih djela počinjenih navodno u sastavu zločinačke organizacije. Kolokvijalno govoreći, radi se o nekoj paljevini vozila, planiranju napada, dakle nanošenju fizičkih povreda nekim ljudima. Međutim, to je sada gruba verzija priče, tek ćemo vidjeti tokom sutrašnjeg dana u što će se sve to iskristalizirati -dodao je Pavasović Visković.

Upitan imaju li hapšenja veze s Dinamom, kazao je: "Nešto u nekim naznakama mi se čini da jeste, ali isto tako mi se čini da sve što je povezano s GNK Dinamom, da je vrlo, vrlo tanko s dokazima i čisto sumnjam da će doći do nekog pravosudnog epiloga koji bi zadovoljavao nekog ko je pokrenuo ovaj postupak."