latinica  ћирилица
06/07/2019 |  08:31 ⇒ 10:30 | Autor: SRNA

Obustave saobraćaja kroz kanjon Tijesno, u centru Banjaluke i preko Manjače

Kroz kanjon Tijesno kod Banjaluke danas će biti obustavljen saobraćaj zbog Evropskog prvenstva u raftingu na rijeci Vrbas, kao i na regionalnom putu preko Manjače, gdje se izvodi bojevo gađanje, a vozila će koristiti alternativne pravce, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
AMSRS -
AMSRS

Obustava saobraćaja kroz kanjon Tijesno na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka biće na snazi od 10.00 do 16.00 časova, a alternativni pravac je Banjaluka-Han Kola-Ledenice-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Izmjena saobraćaja neće se odnositi na autobuse redovnih linija javnog prigradskog prevoza Banjaluka-Bočac i Banjaluka-Agino Selo, kojima je to jedini pristup naseljima, kao i na vozila hitne medicinske pomoći.

Saobraćaj će regulisati policijski službenici policijskih uprava Banjaluka i Mrkonjić Grad.

Zbog izvođenja bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača do 16.00 časova privremeno će biti obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Han Kola-Stričići, a alternativni pravac je Han Kola-Ledenice-Stričići.

Aktuelni su radovi na regionalnom putu Šekovići-Caparde u mjestu Papraća, zbog čega se vrši naizmjenično propuštanje vozila, jednom trakom, te na magistralnim putnim pravcima Kotor-Varoš-Obodnik gdje je u toku izradnja mini hidroelektrane, te na dionici Milići-Vlasenica.

U toku je rekonstrukcija lokalnih puteva u opštini Donji Žabar, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom putu Obudovac-Lončari.

Izmjene saobraćaja aktuelne su na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog sanacije klizišta, te zbog izgradnje naplatnih stanica "Čatrnja", "Nova Topola" i "Aleksandrovac", kao i na dionici magistralnog puta Јohovac-Rudanka zbog isključivanja i uključivanja mehanizcije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Јohovac do petlje Rudanka.

Saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, zbog izgradnje male hidrocentrale Krupac na rijeci Željeznici.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Bileća-Podosoje zbog rekonstrukcije vodovodne mreže, na putevima na području opštine Modriča, te na regionalnim putnim pravcima Derviši-Klašnice i Obudovac-Lončari gdje je u toku izgradnja pješačkih staza.

Obustava saobraćaja zbog klizišta na snazi je na lokalnom putu Svodna-Brezici na području opštine Novi Grad, dok u mjestu Strike, na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, vozila prolaze naizmjenično, jednom trakom.

Zbog klizišta je usporen saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, te na regionalnim putnim pravcima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare-Čelić.

U Trnu je zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe zabranjen za teretna vozila, dok ostala vozila saobraćaju jednom kolovoznom trakom.

U centru Banjaluke danas će zbog dodjele nagrada za nagradnu igru "10 'ladnih Nektara" na Trgu Krajine od 14.00 do pola časa poslije ponoći biti obustavljen saobraćaj u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića na dijelu od Bulevara Cara Dušana do Aleja Svetog Save.

Kada je riječ o Banjaluci, do 2. septembra će svake subote od 18.00 časova do ponedjeljka do 5.30 časova Ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića, od hotela "Bosna" do Ulice Marije Bursać, biti pretvorena u pješačku zonu.

Zbog izgradnje istočnog tranzita obustavljen je saobraćaj u Ulici Krfska, na dijelu od Ulice Cara Lazara do Ulice Patrijarha Arsenija Čarnojevića. Radovi su planirani do 31. jula.

U Federaciji BiH na snazi je obustava saobraćaja na mostu preko rijeke Plive u Јajcu. Za vozila do sedam tona alternativni pravac je Јajce-Јezero, a za vozila mase veće od sedam tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk dva na magistralnom putu Zenica-Nemila, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici je moguće formiranje dužih kolona u oba smjera.

Zbog sanacionih radova saobraćaj je usporen i na putnim pravcima Јošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralnim putevima u Ključu i u Mostaru.

Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Iz bezbjednosnih razloga i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.