X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
06/07/2019 |  10:23 | Izvor: SRNA

Trnovu 150.000 evra za rekonstrukciju škole i izgradnju fiskulturne sale

Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović izjavio je za Srnu da će sredstva od donacije Vlade Srbije ovoj opštini u iznosu od 150.000 evra biti utrošena za završetak fiskulturne sale i rekonstrukciju Osnovne škole "Sveti Sava".
Trnovo - Foto: RTRS
TrnovoFoto: RTRS

- Kada je riječ o rekonstrukciji Osnovne škole "Sveti Sava" - biće kompletno zamijenjeni krov i stolarija, te urađena kompletna fasada. Ti radovi su vrijedni oko 80.000 evra - precizirao je Gagović.

Prema njegovim riječima, za završetak izgradnje fiskulturne sale Osnovne škole "Sveti Sava" biće utrošeno 70.000 evra.

On je naveo da je već izrađena projektna dokumentacija za rekonstrukciju škole i izgradnju fiskulturne sale, tako da će uskoro biti raspisani tenderi.

- Za školu idemo sa prvim tenderom, dok se za fiskulturnu salu raspisuje drugi tender - rekao je Gagović, podsjetivši da je prvi tender za dvoranu raspisan prošle godine, kada je ova lokalna zajednica od Vlade Srbije dobila 100.000 evra, čime je konstrukcija dovedena pod krov.

On je dodao da je Trnovo za ove namjene dobilo pomoć i od Vlade Republike Srpske, koja je izdvojila 180.000 KM iz sredstava klirinškog duga.

- Kada završimo tu drugu etapu - slijedi treća, od ovih 70.000 evra od Vlade Srbije, koja će omogućiti da se taj objekat u potpunosti završi - rekao je Gagović, navodeći da bi radovi, ukoliko procedure budu završene predviđenom dinamikom, mogli da počnu polovinom avgusta.

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović potpisala je 1. jula pojedinačne sporazume o finansiranju projekata donatorskim sredstvima Vlade Srbije u iznosu od 9,3 miliona evra sa gradonačelnicima i načelnicima 42 jedinice lokalne samouprave.

Vlada Srbije odobrila je ova sredstva kao jednokratnu pomoć radi realizacije započetih projekata u okviru mehanizma saradnje na osnovu Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Srpske i Srbije.

Donacije su usmjerene za realizaciju kapitalnih projekata uglavnom u jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj, kao i u jedinicama lokalne samouprave u Federaciji BiH sa većinskim srpskim stanovništvom.