latinica  ћирилица
06/07/2019 |  20:36 ⇒ 20:37 | Autor: B92

Konta sačuvala "čast" Britanije, eliminisana četvrta nositeljka

Britanska teniserka DŽoana Konta eliminisala je Sloan Stivens poslije velikog preokreta sa 2-1 u setovima i plasirala se u osminu finala Vimbldona.
Vimbldon 2018. - Foto: RTRS
Vimbldon 2018.Foto: RTRS

Sloan Stivens je deveta teniserka planete i deveti nosilac Vimbldona i ovogodišnji turnir završila je u šesnaestini finala, pošto je od nje bolja bila DŽoana Konta sa 6:3, 3:6, 1:6.

Prvih sedam gemova na ovom meču je prošlo uobičajeno, obe teniserke su na svom servisu osvajale poene i uzimale gemove, da bismo tamo u osmom gemu vidjeli prvi brejk, pa je američka teniserka bez većih problema uzela prvi set.

Sloan je i u drugom setu imala priliku da napravi brejk, koji bi joj verovatno donio i pobjedu, ali je tada usljedila sjajna igra DŽoane Konte, koja je u devetom gemu napravila brejk i osvojila drugi set, pa je donijela izjednačenje.

Treći set je prošao u znaku britanske teniserke, koja je poslije tek sedam odigranih gemova upisala veliku pobjedu i eliminisala favorizovanu Sloan Stivens.

Ranije u toku dana, Čehinja Barbora Stricova bila je bolja od četvrte nositeljke turnira Kiki Bertens poslije dva dobijena seta, rezultatom 7:5, 6:1.

Prvi set je bio vrlo turbulentan i pun preokreta, a deveti gem nam je donio šest neiskorišćenih brejk lopti, uz to smo imali i tri brejka, od kojih je posljednji doneo brejk i set loptu Barbori Stricovoj.

U drugom periodu, Kiki Bertens je osvojila samo drugi gem, dok je Stricova napravila dva brejka i poslije samo 33 minuta igre osvojila drugi set, pa je tako upisala i pobjedu u ovoj rundi.

U osmini finala, DŽoana Konta igraće protiv Petre Kvitove, dok će Barbora Stricova ići na Elis Mertens.