latinica  ћирилица
07/07/2019 |  09:48 ⇒ 18:50 | Autor: Večernje novosti

Solovjov: Nakon Markala i Račka ne može se vjerovati u iskrenost zapadnih partnera

Predsjednik Saveza novinara Rusije Vladimir Solovjov izjavio je da se poslije događaja kao što su Markale i Račak ne može vjerovati u istinitost i iskrenost izjava zapadnih partnera.
Vladimir Solovjov - Foto: Wikipedia
Vladimir SolovjovFoto: Wikipedia

Solovjov je ocijenio da Srbi nisu bili spremni za medijski rat koji se vodio protiv njih i izrodio u bombardovanje 1999. godine.

- Srbi nisu ni smatrali da cijevi medijskih pušaka ciljaju u njih, ali je iznenada krenulo žestoko, uslijedili su ekonomska blokada i NATO agresija bez presedana na jedan evropski narod. Mi, Rusi, sada smo spremni, pripremali smo se na strašnom primjeru Srbije - rekao je Solovjov za beogradske "Večernje novosti".

Solovjov je istakao da su lažne vijesti toliko rasprostranjene da više ne može da se sa sigurnošću odredi gdje prestaje istina, a počinje zlonamjerana dezinformacija.

- Živimo u izrazito teškim vremenskim uslovima i moramo biti veoma oprezni - rekao je Solovjov.

On je naveo da se u nekim zemljama, gdje slobodno rade nevladine organizacije koje dobijaju novac iz inostranstva, kao na primjer u Srbiji, postalo teško sporazumjeti sa omladinom koja prođe njihovu školu, kao i da je veoma lako okupiti demonstrante da izađu na ulice i ruše vlast.

Solovjov je u prelomnim godinama raspada bivše Јugoslavije jednu deceniju izvještavao iz regiona.