latinica  ћирилица
07/07/2019 |  14:28 ⇒ 20:13 | Autor: SRNA

Vučić zahvalio Srpskoj i Dodiku za gostoprimstvo djeci sa Kosmeta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas ljudima u Republici Srpskoj i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku što su omogućili srpskoj djeci sa Kosova i Metohije da posjete Srpsku.
Aleksandar Vučić  (Foto:Tanjug) -
Aleksandar Vučić (Foto:Tanjug)

Vučić je zahvalio i predsjedniku organizacije Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Miloradu Arlovu, ističući da je on pokazao izvanredne rezultate u dovođenju srpske djece sa Kosova i Metohije po brojnim gradovima Republike Srpske.

On je novinarima u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike rekao da je ove godine Arlov doveo čak 1.200 srpske djece sa Kosova i Metohije u 19 gradova širom Srpske.

- To pokazuje da, osim zajedničkog obilježavanja, čuvanja naše srpske tradicije i u Srpskoj i u Srbiji i svim našim delovima, možemo da učimo decu i gradimo i tu vrstu jedinstvene kulturne, duhovne i svake druge budućnosti, ne dirajući u suverenitet i integritet drugih država. Niko ne može da zabrani da ostvarujemo pravo na bliskost našeg naroda, na isti jezik i isto pismo - rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije danas je organizovao prijem za srpsku djecu iz osnovnih škola sa sjevera Kosova i Metohije i istakao da je prije nekoliko nedjelja primio djecu iz Kosovskog pomoravlja, a prije toga iz centralnog Kosova.

Vučić će u narednom periodu primiti i djecu iz Sijeričke Župe, Štrpca, te preostalog dijela Kosova i Metohije.