X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
07/07/2019 |  16:12 ⇒ 20:08 | Izvor: SRNA

Trninić: Prioritet izgradnja novog puta Foča-Tjentište

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je danas da je izgradnja nove trase puta od Foče do Tjentišta jedan od prioriteta Vlade Srpske u narednom periodu.

- U toku je izrada generalnog projekta. To je prioritet i nadam se da će taj put relativno brzo doći na red - rekao je Trninić na Tjentištu, gdje je danas prisustvovao tradicionalnom reliju "Sutjeska".

On je naveo da je prioritet i magistrala od Foče do Šćepan Polja, za koju je projektna dokumentacija završena, a eksproprijacija, koja je u toku, kako je istakao, ide veoma sporo.

- Drugi problem je nepotpisivanje sporazuma između BiH i Crne Gore, kojim bi se definisao granični prelaz. Nema ništa nejasno - granični prelaz bi bio tri-četiri kilometra iznad postojećeg sa novim mostom na Tari, ali nažalost još nije potpisan sporazum, jer u Savjetu ministara još nije donesena odluka o finansiranju - rekao je Trninić.

On je dodao da je Evropska banka za obnovu i i razvoj spremna da podrži taj projekat, čija je vrijednost oko 75 miliona evra.

- Nadam se da ćemo najkasnije u proljeće iduće godine početi sa radovima - rekao je Trninić.