latinica  ћирилица
07/07/2019 |  17:44 ⇒ 17:46 | Autor: SRNA

Banjaluka: U četvrtak potpisivanje peticije "Potpisom protiv NATO-a"

Srbski narodni pokret "Izbor je naš" organizovaće u četvrtak, 11. jula, na banjalučkom Trgu Krajine potpisivanje peticije pod nazivom "Potpisom protiv NATO-a", najavio je predsjednik ovog pokreta Dane Čanković.
Trg Krajine Banjaluka  (Foto:tt-group.net) -
Trg Krajine Banjaluka (Foto:tt-group.net)

- SNP će omogućiti građanima da se slobodnom voljom izjasne o pitanju ulaska u NATO. Nakon prikupljanja potpisa građana, peticija će biti upućena svim institucijama Republike Srpske i BiH - rekao je Čanković za Srnu.

Čanković kaže da razlozi za neulazak u NATO nisu samo u tome što je 1995. i 1999. godine taj vojni savez izvršio agresiju na srpski narod, već što se preko njega pokušavaju nametnuti one vrijednosti koje nisu prirodne za srpski narod.

- Razlog je i taj zato što stalnom politikom "zavadi pa vladaj" žele unijeti mržnju, pa i sukob između Srba i Bošnjaka, pravoslavlja i islama. Isti izvor koji kontroliše NATO inspiriše i bošnjačke političare da donesu zakon o zabrani negiranja takozvanog genocida - pojašnjava Čanković.

Čanković je rekao da je to, ustvari, nastavak neuspješnog pokušaja Engleza da sa njihov prijedlog Rezolucije o genocidu u Srebrenici usvoji u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija, jer bi se na taj način stvorila nepremostiva prepreka između Srba i Bošnjaka u smislu postizanja istinski dobrih odnosa između dva jako bliska naroda.

- SNP snažno podržava zvaničnu politiku predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika u smislu nepristajanja da BiH uđe u NATO i u tom smislu smatra problematičnim svako uslovljavanje da se formira Savjet ministara - zaključio je Čanković.

Početak potpisivanja peticije zakazan je za 11.00 časova.