latinica  ћирилица
07/07/2019 |  18:31 ⇒ 21:30 | Autor: Agencije

Јako nevrijeme u regionu (FOTO/VIDEO)

Јako nevrijeme zahvatilo je danas Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju.
Nevrijeme u Sloveniji (Foto: Petra Kokol/Neurje.si) -
Nevrijeme u Sloveniji (Foto: Petra Kokol/Neurje.si)

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom, pljuskovima i gradom zahvatilo je Novi Sad i Loznicu, gdje je gotovo u cijelom gradu nestalo struje.

U Novom Sadu su padali obilna kiša i grad veličine lješnika.

Pojedine saobraćajnice su blokrane, vjetar je obarao grane i drveće, a ima i više oštećenih automobila, javili su beogradski mediji.

Olujni vjetar i grad pogodili su i Beočin gdje je oboreno jedno drvo, a grane su pokidale kablove tako da je dio sela bez struje.

Grad je uništio usjeve u naselju Gložan u opštini Bački Petrovac, kao i u Bačkoj Palanci.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da je u Beogradu na snazi narandžasti, a u okruženju crveni meteoalarm.

Gorski kotar i Istru zahvatilo je jako navrijeme praćeno ledom, koji je Fužine zatrpao, a leda je bilo i na auto-putu Zagreb-Rijeka gdje su se vozači zaustavljali ispod nadvožnjaka.

Meteorološki portal Istramet objavio je na Fejsbuku snimak nevremena koje je zahvatilo Gorski kotar, gdje je područje Fužina zatrpao grad.

Oluja je zahvatila Kvarner, a potom i Rijeku gdje je padao grad.

Sitnijeg leda bilo je u Krapinskim Toplicama, Klanjcu, Tuheljskim Toplicama, Tuhlju, Donjoj i Gornjoj Stubici, Lugu Zabočkom...

Veći led padao je u Klokovcu, Čretu u Krapinskim Toplicama, u Budinščini, Maloj Erpenji, Hršak Bregu, Benkovom u Pregradi, okolini Krapine...

Meteoalarm je danas za Hrvatsku izdao narandžasto upozorenje zbog nevremena.

Narančasti meteoalarm na snazi je za osječku, zagrebačku, karlovačku, riječku i gospićku regiju.

Evropski centar za predviđanje oluja zbog jakog vjetra koji može nanijeti štetu, te jakog grada i obilnih padavina izdao je najjači, treći stepen upozorenja.

Treći stepen upozorenja izdat je za kopnenu Hrvatsku i Istru, dok je za Dalmacija izdat drugi zbog jakog grada i jakih udara vjetra.

Snažno nevrijeme pogodilo je u popodnevnim časovima i Sloveniju, a najgore je u Ptuju i bližoj okolini. Padao je grad, praćen olujnim vjetrom, a centar grada je poplavljen.

Udari vjetra za vrijeme nevremena prelazili su 100 kilometara na čas.