latinica  ћирилица
07/07/2019 |  22:20 | Autor: RTS

Đoković bez Ivaniševića u drugoj nedjelji Vimbldona

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u drugoj nedjelji Vimbldona neće imati pomoć novog trenera Gorana Ivaniševića. Ivanišević je potvrdio za RTS da zbog najavljenih i već zakazanih obaveza ne može da ostane u stručnom štabu do kraja turnira.

- Nažalost, nisam uspio da odložim obaveze koje sam još ranije zakazao - potvrdio je Ivanišević neposredno prije napuštanja Engleske, informaciju koju je prenio Sport klub.

Osvajač titule iz 2001. godine neće se vraćati, pa će uz Đokovića ostati trener Marjan Vajda, kondicioni trener Gebhart Fil-Grič i fizioterapeut Miljan Amanović.

Đoković je prije početka takmičenja u Londonu najavio da Hrvat možda neće sve vrijeme biti prisutan, što se i obistinilo.

- Ne treba nam mnogo da se razumijemo jer se poznajemo veoma dobro. On izuzetno poznaje moju igru, studirao je mnogo zbog igrača koje je trenirao, a koji su bili moji protivnici svih ovih godina. Bilo ga je veoma interesantno čuti, odnosno njegovu perspektivu moje igre. Ima naravno mnogo stvari na kojima može da se radi, to nas sve raduje. Biće ovdje cijele prve nedjelje, ima neke obaveze u drugoj, pa ne znamo da li će ostati. Ovo je neka vrsta probnog turnira za nas, vidjećemo poslije da li ćemo produžiti saradnju - rekao je Novak prije nekoliko dana.

Goran je više puta ponovio da je uživanje bilo dijeliti teren sa srpskim teniserom.

- Nije nešto zahtjevan, on je broj jedan, perfekcionista je, ne bi osvojio toliko grend slemova da nije tako. On je u stvari najmanje komplikovan od svih koje sam trenirao - naveo je Ivanišević.

Poslije slobodnog dana, branioca titule u ponedjeljak očekuje meč četvrtog kola protiv Igoa Imbera, koji se igra na Terenu 1 oko 17.00 časova po srednjoevropskom vremenu.