latinica  ћирилица
08/07/2019 |  07:20 ⇒ 12:02 | Autor: RTRS

Јako olujno nevrijeme u Srpskoj (FOTO/VIDEO)

Јak vjetar, kiša i grad zahvatili su juče nekoliko gradova u Srpskoj.
Srbac nevrijeme - Foto: RTRS
Srbac nevrijemeFoto: RTRS

U Bijeljini, vjetar je obarao drveće koje je izazvalo probleme u saobraćaju i elektro-mreži. Srušio je crijep sa zgrade Osnovne škole "Sveti Sava" u centru grada, a štete je bilo i na krovu jednog objekta u Dvorovima.

Na području opštine Brod nevrijeme je oštetilo elektro mrežu i veći broj krovova na stambenim i poslovnim objektima i lomilo stabla.

Јako olujno nevrijeme i na području Srpca.

Srbac (Foto: RTRS)

Vjetar je nosio krove, lomio i čupao stabla. Bez struje je jedan dio opštine. Kako su nam potvrdili u Elektrodistribuciji Srbac pod naponom je samo 30 od 140 trafostanica.

Srbac (Foto: RTRS)

Bez napajanja strujom su Vodovod i predajnici na Motajici.

U Gradišci i okolinim mjestima veći broj pomoćnih objekata, bašta i ulica bio je pod vodom, ali veća šteta nije prijavljena.

Gradiška (Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija)

Јak grad, padao je na podučju Draksenića i Donje Gradine. Pričinjena je šteta na poljoprivrednim usjevima i objektima u Derventi, Srpcu, Bijeljini i Loparama. Na području Srebrenice, grad je uništio kompletan rod maline, a šteta ima i na objektima.

Protivgradna preventiva dejstvovala je sa 106 raketa. 

Direktor "Protivgradne preventive Republike Srpske" Tihomir Dejanović rekao je da su namjeravali da dejstvuju i na području Srebrenice i Bratunca, ali da nisu dobili odobrenje Aerodroma Tuzla. Dejanović kaže da opasnost od nevremena i dalje postoji, jer sa Alpa i Јadrana i dalje dolaze hladne vazdušne mase. Olujno nevrijeme s ledom i jakim vjetrom zahvatilo je i region.