latinica  ћирилица
08/07/2019 |  07:47 | Autor: SRNA

Svečana večera u čast šefova delegacija učesnica Samita

Predsjedništvo BiH biće večeras domaćin svečane večere u čast šefova delegacija učesnica Samita Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi /SEECP/.
Predsjedništvo BiH - Foto: RTRS
Predsjedništvo BiHFoto: RTRS

Večera će biti održana u 20.00 časova u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu.

Otvoreno će biti samo za zvanične fotografe i snimatelje, a medijima će biti dostavljene zvanične fotografije sa svečane večere, saopšteno je iz Predsjedništva.

Samit SEECP-a, čiji je domaćin Predsjedništvo BiH, biće održan sutra na Јahorini.

Plenarna sesija šefova delegacija učesnica Samita SEECP-a biće održana u hotelu "Termag" u 9.15 časova, a uvodna obraćanja imaće predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te članovi Predsjedništva Željko Komšić i Šefik DŽaferović.

Za 9.45 časova najavljeno je usvajanje Agende Samita SEECP-a, a za 9.50 časova obraćanja šefova delegacija učesnica Samita, te usvajanje deklaracije, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Zajedničko fotografisanje predviđeno je u 9.05 časova, a izjave za novinare u 11.15 časova.

Akreditovani predstavnici medijskih kuća moraju biti u hotelu "Termag" najkasnije u 7.30 časova zbog bezbjednosnih provjera, a obavezni su da ponesu lični dokument koji ćete dati na uvid prilikom ulaska u objekat, gdje će Samit biti održan, navodi se u saopštenju.

Pristup će biti dozvoljen samo licima koja imaju akreditacije Samita SEECP-a i koja su prošle bezbjednosne provjere.

Iz Predsjedništva napominju da će tokom održavanja Samita biti bezbjednosnih ograničenja, te mole da se poštuju dobijene instrukcije.