X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
08/07/2019 |  10:10 ⇒ 11:39 | Izvor: SRNA

Radmanović: SDA misli da može sama vladati

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Nebojša Radmanović rekao je da je BiH u blokadi jer SDA misli da može sama vladati bez druga dva naroda, a SNSD hoće koordinaciju bez preglasavanja i ravnopravnost, a upravo se to ne želi dopustiti.
Nebojša Radmanović - Foto: RTRS
Nebojša RadmanovićFoto: RTRS

- Taj neko je, vidljivo, SDA. Imam utisak da poslije svakih izbora najveća politička stranka kod Bošnjaka misli da može sama vladati i sve uraditi bez dogovora sa predstavnicima druga dva naroda - naglasio je Radmanović.

On za Večernji list, izdanje za BiH napominje da je za Republiku Srpsku neprihvatljivo da uslov za formiranje vlasti bude godišnji nacionalni program za NATO.

Radmanović ističe da ima utisak da neko želi pokazati kako BiH ne može funkcionisati, a to rade oni koji najviše pričaju o BiH.

- Tu se nešto mora mijenjati i u vrhu SDA moraju shvatiti da se tako više ne može raditi - rekao je Radmanović.

On je naglasio da je valjda jasno da SNSD, kao vodeća politička stranka među Srbima, od prvog dana hoće da formira vlast i da radi na evropskom putu.

Govoreći o uticaju međunarodne zajednice, Radmanović je naglasio da su OHR i jedan broj diplomata potpuno izgubili kompas i da ne vjeruje u njihovu pomoć.

Prema njegovim riječima, ako bi u ovom mjesecu bio formiran Savjet ministara, onda bi se moglo raditi tokom avgusta, a ako se to propusti onda Savjeta nema do septembra ili oktobra.

Komentarišući informacije da je desetak medija pod nadzorom Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ BiH, Radmanović je rekao da je to posljedica dugogodišnjeg rada i samovolje obavještajne službe, a pogotovo u posljednje tri godine od kada ne funkcioniše Komisija za nadzor nad radom OBA.

Radmanović je naglasio da, ako zvaničnici OBA već nisu podnijeli ostavke, a trebalo je da to učine, onda će biti smijenjeni čim bude formiran novi saziv Savjeta ministara.

On je dodao da će nakon formiranja novog Savjeta ministara početi sa radom i Predstavnički i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.