latinica  ћирилица
08/07/2019 |  14:02 | Autor: SRNA

Đurić: Kosmet - generacijska bitka

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je pitanje Kosova i Metohije ispit za svaku srpsku generaciju i generacijska bitka.
Marko Đurić - Foto: RTRS
Marko ĐurićFoto: RTRS

On je ponovio da je cilj svih poteza Prištine da odsjeku Kosmet od srpske države, da ograniče institucionalnu podršku Beograda i naglasio da je situacija sa snabdijevanjem Srba na sjeveru Kosova osnovnim životnim namirnicama i dalje veoma teška, jer Priština i dalje nastoji da na sve načine spriječi dostavljanje robe iz centralne Srbije.

- Najviše bih voleo da mogu da kažem da je snabdevanje naših građana na severu normalizovano, ali bojim se da, zbog tvrdoglavog istrajavanja Prištine na taksama za robu iz centralne Srbije, situacija u dogledno vreme neće biti normalna. Dakle, Priština i dalje nastoji da nam oteža, ali uspevamo nekako - rekao je Đurić za Tanjug.

On je apelovao na Srbe na sjeveru Kosmeta da ne prave zalihe, jer će Srbija, uprkos teškoćama i preprekama koje postavlja Priština, nastaviti da nalazi način da stanovništvu dostavlja prehrambene proizvode i lijekove i garantuje koliko-toliko stabilno snabdjevanje.