latinica  ћирилица
08/07/2019 |  14:15 | Autor: SRNA

Zbog nevremena i dalje bez struje potrošači u Bijeljini i Gradišci

Nakon olujnog nevremena bez struje je još 2.000 potrošača koji se električnom energijom snabdijevaju sa dalekovoda Brodac, Begov put i dio dalekovoda Batković, Novo Selo i Obarska, rekao je Srni portparol "Elektro-Bijeljine" Slobodan Đalamić.
Dalekovod - Foto: ilustracija
DalekovodFoto: ilustracija

- Značajan dio potrošača snabdjeven je iz alternativnih pravaca, situacija se stabilizuje i nadam se da ćemo u najskorije vrijeme, maksimalnim angažovanjem neophodnog broja radnika, uspjeti da sistem u potpunosti stavimo u funkciju - naveo je Đalamić.

On ističe da je jučerašnje jako olujno nevrijeme prouzrokovalo značajnu štetu na elektroenergetskim objektima i da je od sinoć otklonjen veliki broj kvarova.

- Problema je juče bilo i na području Vlasenice u manjem obimu, gdje je van sistem bilo nekoliko trafostanica, a bez struje je bio i Bratunac, ali smo vrlo brzo uspjeli da grad snabdijemo iz alternativnih pravaca i stanje je na ovom području redovno - rekao je Đalamić.

Olujno nevrijeme na području Gradiška pričinilo je veliku štetu na elektromreži zbog čega je više od 7.000 potrošača bilo bez električne energije, a struju i dalje nema oko 3.000 potrošača.

Rukovodilac "Elektrodistribucije" Gradiška Mišo Čagljević rekao je Srni da je usljed jučerašnjeg nevemena u kvaru bilo 12 dalekovoda, a zabilježeno je i oko 140 kvarova na niskonaponskoj mreži na području mjesnih zajednica Laminci, Kočićevo, Seferovci, Karajzovci, Bistrica, Gašnica, Vrbaška, Dragelji, Rogolji i Čikule. 

- Do sada smo uspjeli otkloniti veći dio kvarova, ali je i dalje bez električne energije više od 3.000 potrošača - istakao je Čagljević i dodao da će veći broj potrošača do kraja dana dobiti struju.

Prema njegovim riječima, najveći kvarovi zabilježeni su na 20-kilovoltnim dalekovodima Laminci, Kočićevo i Lakataši.

Čagljević je naglasio da su sve ekipe na terenu i rade na otklanjanju kvarova nastalih usljed jučerašnjeg olujnog nevremena i zamolio sve potrošače za razumijevanje i strpljenje.

Snažno nevrijeme zahvatilo je juče u popodnevnim časovima Gradišku, Srbac, Kozarsku Dubicu, Derventu, Bijeljinu, Ugljevik, Lopare, Brod i Srebrenicu.

Na područjima Republike Srpske zahvaćenim olujnim nevremenom tokom jučerašnjeg dana ispaljeno ukupno 106 protigradnih raketa, saopšteno je iz preduzeća "Protivgradna preventiva Republike Srpske".