latinica  ћирилица
09/07/2019 |  10:03 ⇒ 10:09 | Autor: B92

Ivan Šaponjić u Atletiku- transfer karijere!

Srpski napadač Ivan Šaponić novi je fudbaler madridskog Atletika.

Šaponjić na stadion Vanda metropolitano stiže iz Benfike, a Atletiko je platio pola miliona evra plus 50 odsto od sljedeće prodaje. Šaponjić je u Benfiku stigao iz Partizana 2016. godine u transferu vrijednom tri miliona evra.

On od svog dolaska u klub nije uspio da se nametne pa je veći dio boravka proveo u B timu, dok je u sezoni 2017/18 bio na pozajmici u Culte Varegemu.

- Srećan sam što sam ovdje. Atletiko je veliki tim, jedan od najvećih na svijetu i biće odlična sredina za mene - rekao je Šaponjić za španske medije.

Očekuje se da Šaponić u klubu zamijeni Nikolu Kalinića, i tako bude dodatna opcija u napadu za Dijega Simeonea.

- Došao sam da radim sa jednim od najboljih trenera na svijetu i to me mnogo motiviše. Nisam imao priliku da razgovaram sa Simeonome, ali se priključujem treninzima - dodao je Srbin.

Njemu će prilagođavanje u Atletiku olakšati prisustvo slovenačkog golmana Јana Oblaka.

- Malo smo pričali o Atletiku, rekao mi je da je to fantastičan tim, ali da moram da radim naporno i ja sam spreman na to" - istakao je Šaponjić.

Inače, ovo je drugi igrač koji je ljetos iz Benfike stigao na Vanda metropolitano, jer je nešto ranije Atletiko ozvaničio transfer Žoaa Feliksa vrijedan 126 miliona evra.