X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
09/07/2019 |  10:29 | Izvor: SRNA

Srebrenica: Sutra komemorativna sjednica Skupštine opštine

U Kulturnom centru u Srebrenici sutra će biti održana komemorativna sjednica Skupštine opštine na kojoj će biti odata počast svim nevino nastradalim stanovnicima ove lokalne zajednice u posljednjem ratu.
Opština Srebrenica - Foto: SRNA
Opština SrebrenicaFoto: SRNA

Odbornici su prije 12 godina donijeli zaključak da su u ovoj opštini stradali pripadnici srpskog i bošnjačkog, ali i ostalih naroda, i od tada se svake godine 10. jula održava komemorativna sjednica i odaje pošta svim nevino nastradalim Srebreničanima.

Osim odbornika, kao i svake godine, očekuje se da komemorativnoj sjednici prisustvuju predstavnici političkog, kulturnog i privrednog života ove opštine, nevladinog sektora, međunarodnih organizacija, kao i viših organa vlasti.

Komemorativna sjednica Skupštine opštine Srebrenica biće održana u 11.00 časova.

Komemoracija nastradalim Bošnjacima biće održana u četvrtak, 11. jula, u Potočarima.

Počast stradalim Srbima u srednjem Podrinju u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu i u Drugom svjetskom ratu biće odata na Petrovdan, 12. jula. Tada će kod kosturnice i spomen-obilježja u selu Zalazje biti služen parastos srpskim civilima i vojnicima poginulim i ubijenim na Petrovdan 1992. godine, kao i stradalima u Drugom svjetskom ratu u ovom selu.

Tokom održavanja komemorativnih skupova na putevima u srednjem Podrinju dolaziće do privremene izmjene odvijanju saobraćaja, a na snazi će biti zabrana prevoza eksplozivnih sredstava.