X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
09/07/2019 |  12:53 ⇒ 14:16 | Izvor: SRNA

SIPA pretresa stambene objekte i automobile u Mrkonjić Gradu

Pripadinici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH, u okviru međunarodne operativne akcije "Balkanski kartel", na području Mrkonjić Grada provode istragu protiv dva fizička i jednog pravnog lica.
SIPA (foto: poskok.info) -
SIPA (foto: poskok.info)

Portparol Sipe Luka Miladinović izjavio je Srni da su službenici ove policijske agencije jutros započeli sa realizacijom međunarodne operativne akcije pod nazivom "Balkanski kartel" koja se izvodi po naredbama Suda i Tužilaštva BiH.

- Istraga se vodi protiv dva fizička i jednog pravnog lica. U toku su pretresi stambenog objekta, pomoćnih objekata i pokrentnih stvari na lokaciji na području Mrkonjić Grada zbog postojanje osnovane sumnje da su osumnjičena lica u ovom predmetu počinili krivično djelo pranje novca - rekao je Miladinović.

On je dodao da će više informacija o rezultatima akcije biti poznati po njenom okončanju.

- Istraga se u predmetu kodnog naziva Balkanski kartel vodi protiv dva fizička i jednog pravnog lica za krivično djelo pranja novca iz Člana 209 Krivičnog zakona BiH - rekao je portparol SIPA Luka Miladinović.

Kako Kliks saznaje iz izvora bliskih istrazi, u akciji koja se provodi po nalogu Tužilaštva BiH niko još nije uhapšen, ali su blokirani računi i oduzeti skupocijeni automobili.