latinica  ћирилица
09/07/2019 |  12:53 ⇒ 14:16 | Autor: SRNA

SIPA pretresa stambene objekte i automobile u Mrkonjić Gradu

Pripadinici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH, u okviru međunarodne operativne akcije "Balkanski kartel", na području Mrkonjić Grada provode istragu protiv dva fizička i jednog pravnog lica.

Portparol Sipe Luka Miladinović izjavio je Srni da su službenici ove policijske agencije jutros započeli sa realizacijom međunarodne operativne akcije pod nazivom "Balkanski kartel" koja se izvodi po naredbama Suda i Tužilaštva BiH.

- Istraga se vodi protiv dva fizička i jednog pravnog lica. U toku su pretresi stambenog objekta, pomoćnih objekata i pokrentnih stvari na lokaciji na području Mrkonjić Grada zbog postojanje osnovane sumnje da su osumnjičena lica u ovom predmetu počinili krivično djelo pranje novca - rekao je Miladinović.

On je dodao da će više informacija o rezultatima akcije biti poznati po njenom okončanju.

- Istraga se u predmetu kodnog naziva Balkanski kartel vodi protiv dva fizička i jednog pravnog lica za krivično djelo pranja novca iz Člana 209 Krivičnog zakona BiH - rekao je portparol SIPA Luka Miladinović.

Kako Kliks saznaje iz izvora bliskih istrazi, u akciji koja se provodi po nalogu Tužilaštva BiH niko još nije uhapšen, ali su blokirani računi i oduzeti skupocijeni automobili.