latinica  ћирилица
09/07/2019 |  21:10 | Autor: SRNA

Završen 22. Kamp omladine Crvenog krsta Srpske

Pokaznom vježbom pružanja prve pomoć i dodjelom diploma i zahvalnica u Riječanima Gornjim kod Modriče večeras je završen 22. Kamp omladine Crvenog krsta Republike Srpske.
Modriča: 22. Kamp omladine Crvenog krsta RS - Foto: SRNA
Modriča: 22. Kamp omladine Crvenog krsta RSFoto: SRNA

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović rekao je na svečanom zatvaranju da su mladi završnom vježbom pokazali dobro znanje stečeno tokom desetodnevnog kampa, u kome su učestvovala 72 aktivista Crvenog krsta iz 40 gradova i opština Republike Srpske.

- Cilj kampa je da se Organizacija crvenog krsta omasovi članovima koji svojim znanjem i vještinama mogu doprinijeti realizaciji programskih ciljeva i zadataka najmasovnije organizacije u Srpskoj - rekao je Mihajlović.

On je napomenuo da od učesnika kampa očekuje aktivan rad u svojim organizacijama i stavljanje na raspolaganje lokalnim sredinama u slučaju prirodinih i drugih nepogoda.

Predsjednik Konferencija mladih Crvenog krsta Repbulike Srpske Andrija Andrić rekao je da je uspjeh okupiti veliki broj mladih koji su zainteresovani za volonterski rad.

- Kamp je prilika da se mladi aktiviraju, druže i da steknu znanja i vještine koje mogu koristiti u životu - rekao je Andrić.

On je napomenuo da su tokom Kampa realizovani kursevi prve pomoći, realističkog prikaza stanja i povreda, zavisnosti i oboljenja, te kurs o poznavanju pokreta Crvenog krsta.

Koordinator za mlade Crvenog krsta Republike Srpske Veselinka Trobok rekla je da će sutra početi Ljetna škola podmlatka Crvenog krsta Republike Srpske.

Ona je navela da je svečano otvaranje škole, koja će u Sportsko-rekreativnom centru Riječani Gornji trajati 10 dana, planirano u 17.00 časova.