X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
10/07/2019 |  10:56 | Izvor: RTRS

Novi vlasnik Perutnine Ptuj ulaže 200 miliona evra u proizvodnu bazu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima ukrajinskog MHP holdinga, novog vlasnika Perutnine Ptuj, sa kojima je razgovarao o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti proizvodnje živinskog mesa.
Ministar Pašalić sa predstavnicima MHP holding - Foto: RTRS
Ministar Pašalić sa predstavnicima MHP holdingFoto: RTRS

Predstavnici MHP holdinga Pašaliću su predstavili finansijski plan investiranja od 200 miliona evra u narednih četiri do pet godina u proizvodnu bazu Perutnine, a dio tih ulaganja odnosiće se i na živinarsku proizvodnju na području Republike Srpske.

Takođe, predstavljen je i podatak da agro-industrijski MHP holding proizvode izvozi u 65 zemalja svijeta, da ima proizvodnju od 650.000 tona godišnje, od čega izvoze 300.000 tona, te da imaju preko 30.000 zaposlenih radnika.

Pašalić je podržao namjeru značajnijih investicija MHP holdinga na području Republike Srpske, upoznavši ih sa trenutnom situacijom u sektoru živinarstva i mogućnostima unapređenja ovog sektora, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.