X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
10/07/2019 |  11:25 ⇒ 18:17 | Izvor: SRNA

Dodik: Priština da prestane da se trudi da bude u centru međunarodne pažnje

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da se Priština u posljednje vrijeme trudi da ne izlazi iz centra međunarodne pažnje, naglasivši da to nije dobar put i da bi trebalo da napuste takvo držanje.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Na jučerašnjem samitu SEECP-a održanom na Јahorini, Dodik je naveo i problem sa /samoproglašenim/ Kosovom zbog taksi na izvoz roba.

Prema njegovim riječima, ukidanje taksi je međunarodno pravna obaveza koje je Kosovo prihvatilo u okviru Cefte.

- Mi razumijemo da Kosovo želi da riješi pitanje putovanja sa BiH. Očekivali smo da će to pitanje biti riješeno na regionalnom nivou, u okviru regionalnih ekonomskih oblasti. Ali možemo razgovarati o tome - rekao je Dodik.

Bez obzira na sve, kaže Dodik, ipak, nam je žao što delegacija Prištine nije učestvovala na samitu Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi i zbog propuštene prilike za dalju saradnju na regionalnom planu.

- Obrazložili su da nisu zadovoljni tretmanom domaćina. Zar mi nismo ispoštovali aranžman o regionalnom predstavljanju pod kojim je Priština pristala i bila uključena u Proces i ranije. Nije bilo razloga da delegacija ne dođe - istakao je Dodik.