latinica  ћирилица
10/07/2019 |  12:13 | Autor: SRNA

Gradiška donirala 3.000 KM za školu u Zubinom Potoku

Grad Gradiška uplatio je 3.000 KM za opremanje Osnovne škole "Јovan Cvijić" u Zubinom Potoku, rekao je predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov.
Milorad Arlov - Foto: RTRS
Milorad ArlovFoto: RTRS

Arlov je naveo da je 60 učenika ove škole od 16. do 23. juna boravilo u Gradišci, te da je odmah nakon toga uslijedio poziv gradonačelnika Gradiške Zoran Adžića koji je obećao jednokratnu pomoć, što je danas i realizovao.

- Sredstva će do kraja ove sedmice biti uručena direktoru škole "Јovan Cvijić" Aleksandru Lazareviću u Zubinom Potoku. Ovo je samo jedan od mnogo pozitivnih i humanih primjera povezanosti Republike Srpske sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" - rekao je Arlov.

On je dodao da će osnovne škole "Sveti Sava" iz Doboja i Kosovske Mitrovice obaviti čin bratimljenja početkom školske godine, te da je ista inicijativa upućena opštinama Višegrad i Zvečan, kada je riječ o njihovim istoimenim osnovnim školama "Vuk Karadžić".

Arlov je podsjetio da je u toku akcija prikupljanja sredstava za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici, koja će trajati do kraja godine.

On je naveo da je za ovaj centar potrebno još 200.000 evra i da svi koji žele pomoći mogu to učiniti putem žiro računa Odbora 5551000034196445.