latinica  ћирилица
10/07/2019 |  12:27 ⇒ 12:27 | Autor: Agencije

Ulcinj: Vjetar nosio crijep sa kuća i lomio drveća

Mini ciklon koji je zahvatio Ulcinj nanio je veliku štetu domaćinstvima i probleme na elektro-mreži, a u naseljima Liman, Pinješ i Meterizi jak vjetar nosio je crepove sa kuća i lomio drveće.
Haos na ulcinjskoj Velikoj plaži (Foto:rtcg.me) -
Haos na ulcinjskoj Velikoj plaži (Foto:rtcg.me)

Priopadnici Službe zaštite i spasavanja jutros su krčili put od Ulcinja ka Adi Bojani od desetina oborenih stabala, prenose crnogorske Vijesti.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Saubih Mehmeti rekao je da je većina priključnih puteva u naselju Štoju i dalje blokirana oborenim stablima, kao i neki prstupni putevi kućicama na Adi Bojani.

- U Limanu jedna kuća je ostala bez krova, a u Đernama tri. Ispod Starog grada borovi su pali na tri automobila stranih registarskih oznaka i načinili veliku materijalnu štetu - naveo je Mehmeti.

On je dodao da su u sinoćnom nevremenu štetu pretpjeli i zakupci kupališta, a da će uklanjanje oborenih stabala na Adi trajati najmanje dva dana.

Zakupac kupališta "Đovani bič" Marko Škrelja rekao je da je pretrpio ogromnu štetu i naveo da je neupotrebljivo svih 350 suncobrana.

- Na susjednoj "Kopakabani" uništeno je 600 suncobrana. Oko 30 odsto od 1.800 ležaljki na obje plaže više nisu upotrebljive, a vjetar je odnio i sunđere - rekao je Škrelja.

Veliko nevrijeme zahvatilo je sinoć i Bar.