X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
10/07/2019 |  14:22 | Izvor: RTRS

Poreska uprava: Elektronsko podnošenje prijava u jedinstveni sistem

S ciljem jačanja usluga poreskim obveznicima i pojednostavljenja procedura, Poreska uprava Republike Srpske uvela je novu mogućnost - elektronsko podnošenje prijava za registraciju u Јedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa, kao i poreske prijave za ostale naknade (obrazac PP ON).
Poreska uprava RS - Foto: RTRS
Poreska uprava RSFoto: RTRS

Ova nova usluga uvedena je prije nekoliko dana i njeno korištenje je omogućeno putem internet stranice Poreske uprave Republike Srpske-Elektronske usluge.

Poreska uprava Republike Srpske je u posljednjih nekoliko godina učinila mnogo na polju pružanja elektronskih usluga poreskim obveznicima. Razvijene su brojne elektronske usluge za poreske obveznike, ali će Poreska uprava u narednom periodu nastaviti putem razvoja elektronskih servisa i težiti podsticanju poreskih obveznika da ih aktivno koriste.

S tim u vezi, Poreska uprava će nastojati da iskoristi brz razvoj informacionih tehnologija da ostvari svoje ciljeve u pogledu elektronskih usluga i smanji troškove ispunjenja poreskih obaveza poreskim obveznicima, te da smanji troškove poslovanja, kao i da poresku administraciju učini što efikasnijom.

Iz tog razloga, opredjeljenje Poreske uprave Republike Srpske za naredni period je da omogući podnošenje svih poreskih prijava elektronskim putem, a da je na dobrom putu pokazuje i činjenica da je od početka ove godine omogućeno elektronsko podnošenje više poreskih prijava, saopšteno je iz Poreske uprave.

Iz Poreske uprave navode da je cilj i završetak razvoja funkcionalnosti e-sandučeta i konstantno ispitivanje potrebe poreskih obveznika kako bi kreirali nove elektronske usluge.